10 lucruri surprinzatoare despre Dubai, unul dintre cele mai fascinante orase din lume!

Despre Dubai

Dubai este un oras uimitor din multe puncte de vedere. Este cunoscut pentru stilul de viata luxos si exuberant, dar despre Dubai ar fi si alte lucruri interesante de spus.

Acest oras bate multe recorduri mondiale, iar despre cladirile sale monumentale cu siguranta ai aflat deja o multime de informatii. De aceea, in acest articol am decis sa-ti dezvaluim cateva lucruri surprinzatoare despre Dubai (citeste aici topul atractiilor), pe care nu multa lume le cunoaste.

1. Este un oras foarte tanar

La inceputul anilor 1700, Dubai era doar un oras mic de pescari. La sfarsitul secolului al XVIII-lea doar 1200 de persoane locuiau aici, iar in prezent orasul are o populatie de 3,3 milioane de oameni. Aceasta comparatie te ajuta sa iti dai seama cat de mult s-a dezvoltat aceasta metropola intr-un timp relativ scurt!

2. Este raiul iubitorilor de pasari

Persoanele care iubesc pasarile vor fi incantate sa afle ca peste 320 de specii de pasari migreaza din Europa, Asia si Africa catre Dubai.

3. Cea mai inalta cladire este bazata pe o floare

Burj Khalifa este cea mai inalta cladire din lume, masurand 828 de metri, si poate fi vazuta de la 95 de km distanta. In cazul in care ar fi fost situata in orasul Freiburg din Germania, ar putea fi vazuta din orasul Strasbourg din Franta.

Orice turist isi doreste sa viziteze aceasta cladire impresionanta, dar ceea ce nu stiu multi este faptul ca designul ei se bazeaza pe o floare a desertului, numita hymenocallis.

4. Aproximativ 80% din populatia Dubaiului este formata din straini, reprezentanti a peste 160 de natiuni

Daca vei alege sa petreci un sejur in aceasta destinatie, exista putine sanse sa faci cunostinta cu localnicii.

5. Aproape 70% din populatia Dubaiului este formata din barbati

Desi pare greu de crezut, in acest oras predomina barbatii. De ce? Pentru ca majoritatea emigrantilor sunt de sex masculin. In plus, despre populatia Dubaiului trebuie sa stii si faptul ca este foarte tanara. Mai exact, peste 50% dintre rezidenti au varsta cuprinsa intre 25 si 44 de ani.

6. Este unul dintre cele mai sigure orase din lume

Despre Dubai este important sa stii si faptul ca este un oras foarte sigur. Rata criminalitatii este de aproape 0%! Explicatia consta in faptul ca legile sunt foarte stricte, fapt care ii impiedica pe locuitori sa comita delicte grave.

7. Mall-ul din Dubai are in interior un resort de ski

Daca iti place acest sport montan sau vrei sa inveti sa-l practici, vei putea face asta chiar in mall-ul din Dubai. Aici vei putea petrece momente distractive alaturi de familie sau prieteni.

Ski Dubai este zona din mall care ofera posibilitatea desfasurarii multor activitati interesante. Vei putea schia, folosi snowboard-ul sau, de ce nu, sa initiezi o “bataie” cu bulgarii de zapada.

8. Curse de camile si jochei-roboti

Festivalul intrecerii camilelor din Dubai este unul dintre cele mai asteptate evenimente, dar, pentru ca tehnologia a avansat, jocheii umani au fost inlocuiti cu roboti.

9. Are un muzeu dedicat cafelei

Iubitorii de cafea sunt in al 9-lea cer atunci cand descopera Muzeul Cafelei din Dubai. Aici au ocazia sa descopere intreaga istorie a acestei bauturi aromate.

10. Mancarea este de calitate superioara

Licentele pe care administratorii companiilor trebuie sa le plateasca pentru a intra in lumea industriei alimentare costa peste 200.000 de dolari. De aceea, poti sa ai siguranta ca restaurantele nu isi vor asuma riscul de a te servi cu mancare veche sau indoielnica din punctul de vedere al calitatii.