Circuit

Turcia

CAPPADOCIA - Circuit cultural 2018

8 zile / de la 99 EUR


Punct de plecare: Bucuresti
Date plecare: 03 aprilie, 10 aprilie, 17 aprilie, 24 aprilie si 01 mai 2018
Categorie cazare: Hotel 4* - 5*
Transport: Avion
Masa: Conform oferta
 
rezerva_acum
          

CAPPADOCIA - Circuit cultural 2018

 

Zborul cu balonul cu aer cald nu poate descris în cuvinte. Trebuie sa fi acolo si sa simtiti pe pielea dvs. ca sa intelegeti experienta. Tot ce va putem spune e ca merita sa va învingeti orice teama de înaltime !

 

 

ZIUA 1. SOSIRE IN ANTALYA

Ghidul dumneavoastra va va întâmpina la sosire si va va însoti la hotel. Cazare la hotel si vom servi un cocktail de bun venit. Vei petrece noaptea în Antalya.

 

ZIUA 2. MANASTIREA MEVLANA

Excursie la Konya, unde te vei caza peste noapte. Konya a fost capitala imperiului Selgiuc în evul mediu timpuriu si este si în zilele noastre, un loc de pelerinaj pentru turcii religiosi. Aici se afla mormântul lui Mevlana. Vei vizita faimoasa manastire Mevlana, locul în care a luat nastere ordinul religios al derviilor mevlevii, cunoscuti si sub numele de dervii rotitori. Manastirea, transformata astazi într-un muzeu al artelor islamice, gazduieste adevarate comori ale artei si mestesugurilor turcesti. Vei înnopta în Konya.

 

ZIUA 3. ORASUL SUBTERAN CARDAK

Excursie la Cappadocia, iar pe traseu vizitati orasul subteran Cardak. Aici va prezentam unul dintre cele 50 de orase care sunt create la propriu de mâna umana. De aici calatorim catre capela Sfântul Simon, care este cunoscut si ca "Valea Calugarilor" sau "Valea Courilor de fum". Peisajul minunat cu vaile originale si perfecte sunt strabatute de aceste hornuri de piatra cu doua sau chiar trei capace. Acest stil unic din Cappadocia, cu forma de ciuperca sau conuri de fum sunt o atractie pentru toata lumea. Vei petrece 3 nopti în Cappadocia.

 

ZIUA 4. CARIERELE DE TUF CALCAROS DIN CAPPADOCIA

Regiunea Cappadocia egaleaza peisajului fantastic selenar, accentuat de conurile bizare de tuf calcaros în interiorul carora sunt încastrate locuinte si biserici. Creatorul acestui peisaj, este un vulcan care a împrastiat în zona cantitati imense de cenusa de tuf calcaros de-a lungul perioadei sale de activitate. Prin intermediul influentelor climatice straturile au fost despicate si prin eroziune s-au format canioane adânci. Primii locuitori ai acestor meleaguri s-au refugiat în secolul 7. Mai târziu au urmat calugarii care au ctitorit aici biserici, capele, manastiri si schituri, sculptând roca vulcanica.

 

ZIUA 5. GOREME

În Göreme vei vizita superbele fresce ale bisericilor din Parcul National Göreme, ce fac parte din patrimoniul cultural UNESCO. Acest peisaj impresionant este compus din pereti abrupti, piramide sculptate în tuful calcaros si conuri. De aici ne vom îndrepta catre Valea lui Simion, cunoscuta si sub denumirea de Valea Calugarilor sau Valea hornurilor zânelor. Veti fi uimiti de frumusetea nemaiintalnita a peisajului dominat de formatiunile geologice calcaroase perfect modelate, cu înaltimi de pâna la 10 metri, izolate sau chiar dispuse în grupuri. În cele din urma vei vizita din exterior vârful celui mai înalt con din tuf calcaros din Uchisar. Dupa-amiaza vom vizita un atelier de tesut unde vei cunoaste începând cu producerea materialelor: bumbac, matase si lâna, pâna la teserea produsului finit. Vei înnopta în Cappadochia.

 

ZIUA 6. OBRUKHAN

Vom parasi Cappadocia si ne vom îndrepta catre faimosul carvanserai Obrukhan din timpul imperiului Selgiuc. În drumul de întoarcere catre Antalya vom continua calatoria prin minunatii munti Taurus. În Antalya veti fi cazati în ultimele doua nopti.
Vizitare a caravanseraiului Obrukhan.

 

ZIUA 7.  ANTALYA - CASCADA KARPUZKALDRAN

Vizitarea unuia dintre cele mai frumoase orase de pe Riviera turceasca. Protejat de peisajul montan magnific al muntilor Taurus aici prospera o vegetatie bogata. Printre altele, vei vedea simbolul orasului, Yivli Minare, minaretul „canelat”. În timpul plimbarii în jurul oraului vi se ofera sansa de a face cumparaturi, în special bijuterii si articole din piele. Sfârsitul excursiei este încununat de vizita noastra la cascada Karpuzkaldran.

 

ZIUA 8. ZBORUL DE INTOARCERE ACASA

Mic dejun. Transfer catre aeroport pentru zborul de întoarcere.

 

 

TARIFE :

           Perioada sejur              Pret excursie (euro / persoana)
03 aprilie 2018 99 euro
10 aprilie 2018 119 euro
17 aprilie 2018 129 euro
24 aprilie 2018 149 euro
01 mai 2018 169 euro

Supliment camera single : 119 euro / persoana

 

TARIFUL INCLUDE :

* zbor dus - intors

* 7 nopti de cazare in hoteluri de 4* si 5*

* mic dejun, tip bufet suedez

* transport cu autocar dotat cu aer conditionat

* bilete de intrare la obiectivele mentionate

* ghid vorbitor de limba romana

 

TARIFUL NU INCLUDE :

* taxe de aeroport si servicii : 95 euro / persoana

* asigurare medicala si de bagaje : 10 euro / persoana

 

VA RECOMANDAM :

* cina 7 seri : 99 euro / persoana

* asigurare complexa de calatorie (renuntare) : 10 euro / persoana

 

Pentru detalii va rugam sa ne contactati !rezervare