Circuit

Spania

SPANIA – MARELE TUR

10 zile / de la 729 EUR


Punct de plecare: BUCURESTI
Date plecare: 24.06, 28.09.2018
Categorie cazare: Hotel 4*
Transport: avion
Masa: conform ofertei
 
          

SPANIA – MARELE TUR       
Madrid – Toledo – Sevilla – Cordoba – Granada – Valencia - Barcelona  

Transport Avion TAROM | 10 zile | de la 729 Euro


Ziua 1 | BUCURESTI – MADRID – EL ESCORIAL
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 06:10 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO415 cu destinatia Madrid. Decolare la ora 08:10, sosire la Madrid la ora 11:15. Imbarcare in autocar si din aeroport pornim intr-un Tur panoramic de oras cu trecerea in revista a principalelor obiective turistice.Transfer la hotel pentru cazare. Dupa-amiaza timp liber la dispozitie in Madrid sau optional excursie la El Escorial. Filip al II-lea a ridicat Madridul la rang de capitala dar s-a retras intre zidurile de granit ale Manastirii San Lorenzo de El Escorial (inclus in Patrimoniul UNESCO), de unde a condus un imperiu in care soarele nu apunea niciodata. El Escorial este  cel  mare edificiu din perioada Renasterii, palat, manastire si panteon regal,  fiind considerat in epoca “a opta minune a lumii”. Vizita cu ghid local include : apartamentele lui Filip al II-lea, Basilica, salile capitulare – “muzeul de pictura al manastirii” si Panteoanele Regale. Cazare hotel Agumar 4* Madrid sau similar.


Ziua 2 | MADRID – CAPITALA SPANIEI – EL ESCORIAL
Mic dejun. Tur panoramic de oras (cu ghid local) Madrid – cea mai inalta capitala europeana (655 m): Plaza de Cibeles – una din cele mai emblematice piete ale Madridului, bulevardele centrale Paseo de la Castellana si  Gran Via. Stop fotografic in Plaza de Espana, cu  monumentul lui Cervantes si celebrele sale personaje Don Quijote si Sancho Panza, dupa care poposim in Plaza de Oriente de unde incepem turul pietonal cu Palatul Regal (vizita exterioara), catedrala Nuestra Senora de Almudena, Plaza Mayor si Puerta del Sol – km.0 al drumurilor Spaniei. Dupa-amiaza timp liber in Madrid. Cazare hotel Agumar 4* Madrid sau similar.


Ziua 3 | MADRID – TOLEDO - SEVILLA
Mic dejun. Dimineata plecam spre Toledo – “orasul celor trei culturi”. Vizita cu ghid local incepe cu descoperirea extraordinarei panorame a acestui oras monumental inconjurat de raul Tajo. Continuam cu vizita unei fabrici de obiecte damasquinado – artizanat, care alaturi de sabii, a facut renumit Toledo. Pietonal vom strabate labirintul de stradute descoperind grandioasa Catedrala Primada – o bijuterie a arhitecturii gotice,  capela bisericii Santo Tome cu capodopera lui El Greco “Asezarea in mormant a Contelui de Orgaz”, sinagogile din  Juderia ( fostul cartier evreiesc) si Manastirea San Juan de los Reyes ( vizite exterioare). Dupa Toledo vom strabate regiunile Castilla- La Mancha si Extremadura spre Andaluzia, unde pe seara vom poposi in Sevilla. Cazare hotel AC Sevilla Forum 4* sau similiar Sevilla.


Ziua 4 | SEVILLA – CAPITALA ANDALUZIEI
Mic dejun. Tur de oras Sevilla pietonal cu ghid local. Incepem cu Plaza de Espagna, una din cele mai frumoase piete din lume situata in parcul Maria Luisa – locul de desfasurare al Expozitiei Hispano - Americane  din 1929, continuam prin labirintul de stradute din Barrio de Santa Cruz si pe langa zidurile Alcazarului Regal ajungem la Catedrala care pastreaza in interior impresionanta Capilla Mayor si monumentatlul mormant al lui Cristofor Columb. Catedrala din Sevilla este cea mai mare catedrala gotica din lume si a fost construita pe locul moscheii principale de la care se pastreaza minaretul, azi turnul–clopotnita Giralda de unde avem cea mai frumoasa panorama asupra orasului. Timp liber la dispozitie in Sevilla pentru cumparaturi, vizite individuale sau optional croaziera pe Guadalquivir. Cazare hotel AC Sevilla Forum 4* sau similiar Sevilla.
Nota: In aceasta zi nu se foloseste autocarul, deplasarile se fac pietonal si cu mijloacele de transport in comun impreuna cu insotitorul de grup.


Ziua 5 | SEVILLA – CORDOBA – GRANADA
Mic dejun.  Dimineata plecam spre Cordoba –  oras andaluz care a fost cu mai bine de 1000 de ani în urmă – capitala de califat, cel mai mare oraș din Europa, dar și un centru cultural deosebit. Poposim pe malul Gudalquivirului si ne indreptam spre centrul istoric cu impunatoarea  Mezquita – Catedral. ( intrare optionala)
Excursia continua spre Granada. Dupa-amiaza, optional, vizita cu ghid local la Alhambra – monument UNESCO  si cea mai vizitata atractie turistica din Spania. Creata original pentru scopuri militare, Alhambra a fost o "alcazaba" (fortareata), un "alcázar" (palat) si o "medina" (oras), toate in una. Vom vizita palatul Nasrizilor ( ultima dinastiei maura din istoria Spaniei) - o capodoperă a artei maure, palatul de vara si gradinile Generalife si palatul ramas neterminat al lui Carol Quintul. Seara, optional  spectacol de flamenco in Sacromonte. Cazare hotel Urban Dream Granada 4* sau similar Granada.


Ziua 6 | GRANADA – VALENCIA
Mic dejun. Dimineata facem o scurta plimbare prin Granada. Excursia continua spre Valencia, al treilea oras al Spaniei, unde ajungem dupa amiaza. Tur panoramic de oras Valencia in care vom descoperi locuri emblematice cum ar fi : futuristul complex arhitectonic “Orasul Artelor si Stiintelor”, vechia albie a raului Turia,  Arena de tauri, Gara de Nord, Primaria, Plaza de la Reina cu Catedrala si turnul  El Micalet, Torres de Quart si Torres de Serranos.  Cazare hotel Mas Camarena 4* sau similar Valencia.


Ziua 7 | VALENCIA – BARCELONA – COSTA MARESME/COSTA BRAVA
Mic dejun. Dimineata, timp liber la dispozitie in Valencia pentru program individual de cumparaturi sau plimbari in centrul istoric. Puteti vizita Piata Centrala (Mercado Central) cu structura sa modernista si diversitatea de produse locale, Lonja de la Seda – edificiu gotic civil din patrimoniul UNESCO sau Catedrala care adaposteste presupusul Sfant Gral. Excursia continua prin Comunitatea Valenciana si Catalunya, spre  Barcelona si mai departe catre zona de litoral Costa Maresme/Costa Brava pentru cazare. Cina si cazare hotel 4* Costa Maresme / Costa Brava.

Ziua 8 | BARCELONA
Mic dejun. Excursie de 1 zi la Barcelona. Turul panoramic de oras incepe la Parc Güell cu o vedere panoramica a orasului, continua cu vizita exterioara la Sagrada Família - opera maestra a lui Antoni Gaudi, si Casa Milà - La Pedrera, (pentru bilete de intrare recomandam rezervarea anticipata). Strabatem elegantul bulevard Passeig de Gràcia, cu edificii moderniste si magazine de lux si poposim la Arcul de Triumf de langa parcul Ciutadella – locul de desfasurare a Expozitiei Universale de la 1888. Poposim in Placa  de Catalunya – emblematic reper al capitalei catalane. Timp liber pentru pranz, cumparaturi sau plimbare pe celebrul bulevard La Rambla din Ciutat Vella (orasul vechi). Continuam cu plaça d'Espanya  si Montjuic, cu cladirile de la Expozitia Universala din 1929  si de la Jocurile Olimpice din 1992. Dupa o oprire pentru fotografii, coboram spre Port Vell (portul vechi), trecand pe langa Muzeul Maritim si Monumentul lui Columb, iar prin Barceloneta ajungem in Portul Olimpic, cu plajele, zgarie-norii (Hotel Arts &  turnul Mapfre) si celebrul El Peix d’Or (pestele de aur). Pe seara  ne intoarcem la hotel. Cina si cazare hotel 4* Costa Maresme / Costa Brava.

Ziua 9 | COSTA MARESME – MONTSERRAT
Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau optional, excursie la Montserrat - loc de pelerinaj si adevarat centru spiritual al Cataluniei. Ne vom deplasa la 50 km nord-vest de Barcelona, in peisajul cu formațiuni stancoase distincte din Parcul Natural Montserrat la abatia benedictina, unde este venerata La Moreneta (imaginea de culoare inchisa a Fecioarei Maria). Dupa vizita basilicii dispuneti de timp liber pentru rugaciune sau scurte drumetii. Excursia include si o vizita la o crama cu degustare de cava (“sampanie”). Cina si cazare hotel 4* Costa Maresme / Costa Brava.

Ziua 10 | BARCELONA - BUCURESTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO422 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 11:30, sosire la Bucuresti pe aeroportul Otopeni la ora 15:35. Sfarsitul pachetului de servicii.Date de plecare: 24 Iunie, 28 SeptembrieTarife calculate pentru un grup de 40 platitori

-     729 Euro adult loc in camera dubla                 
-     579 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti
-     699 Euro al treilea adult in camera dubla     
-     950 Euro adult loc in camera single                     Servicii incluse:


-    Zbor direct la dus Bucuresti => Madrid, Compania TAROM
-    Zbor direct la retur Barcelona => Bucuresti, Compania TAROM
-    Cazare 9 nopti la hoteluri de 4* astfel:
-    2 nopti cazare cu mic dejun Hotel Agumar 4*Madrid sau similar
-    2 nopti cazare cu mic dejun Hotel AC Sevilla Forum 4* sau similar Sevilla
-    1 noapte cazare cu mic dejun Hotel Urban Dream Granada 4* sau similar Granada
-    1 noapte cazare cu mic dejun Hotel Mas Camarena 4* sau similar Valencia-Patterna
-    3 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun + cina) Hotel 4* Costa Maresme/Costa Brava
-    Transport cu autocar propriu, clasificat 4* (mai putin ziua 4 conform normelor A.E.T.R.)
-    Tururi de oras la Madrid, Sevilla, Granada, Valencia si Barcelona
-    Ghizi locali la Madrid, Toledo si Sevilla
-    Vizitele si excursiile mentionate in program: Toledo, Cordoba, Barcelona
-    Ghid insotitor din partea agentieiServicii neincluse:
-    Taxele de aeroport si combustibil: 160 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
-    Taxele de oras sau de statiune, acolo unde se aplica (se achita la receptia hotelurilor)
-    asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
-    bacsis pentru soferi si ghizi localiExcursii optionale (Tarife valabile pentru minim 30 de participanti)

•    Vizita la Alhambra (ATENTIE: contractarea serviciului se face doar din tara)
Tarif: 35 Euro/adult, 15 Euro/copil 2-11,99 ani si include: transport autocar, biletul de intrare la Alhambra si El Generalife, ghizi locali, taxa de rezervare, casti audio obligatorii, insotitor de grup, rezervare
•    Excursie la El Escorial
Tarif: 40 Euro/persoana si include: transport autocar, bilet de intrare, ghid local, insotitor de grup
•    Flamenco Show
Tarif: 30 Euro/persoana si include: transport autocar, bilet de intrare, 1 bautura
•    Excursie la Montserrat
Tarif: 40 Euro/persoana si include: transport autocar, vizita la Manastirea Montserrat, biletul de intrare cu tur ghidat si degustare la Crama, insotitor de grupTransferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
•    Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
•    Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
•    Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
•    Sibiu, Rm. Valcea, PitestiINFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE


-    Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
-    Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
-     TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de touroperator cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doar daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
-    Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
-    Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau Tour Operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Tour Operatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
-    Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Tour Operatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Tour Operator, iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
-    Daca Tour Operatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
-    Tour Operatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
-    Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
-    Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.DOCUMENTE DE CALATORIE
-    Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
-    Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic European, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia).
•    Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
•    Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul cu pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
•    In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
•    Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
•    Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.


CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI
•    Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
•    Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
•    Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
•    Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
•    Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
•    Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:
•    Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi, respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
•    Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
•    Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
•    Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de a nu permite imbarcarea, respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
•    Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:
•    In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, agentia  aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, agentia poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
•    Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.


Cod oferta 1Drezervare