Circuit

Portugalia

PORTUGALIA 2018, din Bucuresti

8 zile / de la 870 EUR


Punct de plecare: BUCURESTI
Date plecare: 29.05, 19.06, 17.07, 07.08, 28.08, 11.09, 25.09, 23.10.2018
Categorie cazare: Hotel 4*
Transport: avion
Masa: conform ofertei
 
          

PORTUGALIA 2018, din BucurestiPortugalia este cunoscuta si sub numele de tara celor 3 de F: fotbal, orasul Fatima unul dintre cele mai importante orase de pelerinaj ale crestinatatii si renumitamuzica Fado. Dincolo de aceste trei simboluri nationale, Portugalia este renumita in lumea intreaga pentru vinul de Porto, pentru cetatile sale medievale, pentru o istorie fascinanta dar si pentru cele doua zone insulare deun exotism greu de egalat, Azore si Madeira precum si regiunea Algarve,renumita pentru frumusetea ei. Peisajele Portugaliei sunt pictate in culorivii, pastelate. Indiferent cat vei sta aici, timpul ti se va parea insuficient. Oamenii sunt vestiti pentru ospitalitatea lor, orasele mari oferta turistului tot felul de posibilitati de petrecere a timpului liber, satele traditionale,vechi, iti incanta privirea, viata culturala se afla aici ca la ea acasa, iarplajele enorme la Atlantic te vor fascina. Daca vrei o vacanta care sa leincluda pe toate acestea, destinatia iti este deja cunoscuta.

Ziua 1: BUCURESTI LISABONA (tur de oras)
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 05:15la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare cursa BLUE AIR spre Lisabona (zbor direct). Sosire inLisabona la ora locala 09:55 si transfer in central orasului unde avemprogramat un tur cu ghid local al orasului Lisabona. Se viziteaza cele maiimportante obiective turistice ale orasului: cartierul Belem, un loc puterniclegat de descoperirile maritime potugheze cu Biserica Dos Jeronimos, o adevarata bijuterie a artei manueline,Turnul Belem si Padrao dos Descobrimentosmonument modern dedicat descoperirilor maritime ale Portugaliei. Vom vedea apoiPiata Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, Piata Restauradores si PiataRossio. Transfer si cazare la hotel 4* in Lisabona. Timp liber pentru odihna.

Ziua 2: LISABONA SINTRA CABO DA ROCA CASCAIS ESTORIL (excursie optionala)
Mic dejun. Va propunem excursieoptionala de o zi la Sintra, fosta resedinta de vara a familiei regaleportugheze. Datorita valorii sale istorice a fost declarata de catre UNESCOpatrimoniu universal. Vom putea vizita Palatul National, unul dintre cele maiimportante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secoleleXIV XVI; timp liber in centrul orasului Sintra. Plecare spre Cabo Da Roca,cel mai vestic punct al Europei continentale. Despre acest loc special, poetulportughez Luis de Camoes scria: in acest loc se termina pamantul si incepemarea. Se continua drumul spre Boca do Inferno si Cascais, un fost satpescaresc care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centruturistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumitastatiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din Europa. (pretinformativ valabil pentru min. 26 persoane participante: 60 EURO/ pers). Seara o putem sarbatoriintr-un restaurant cu specific portughez unde vom putea asculta muzica fado. Fiindla origine o muzica populara arabeasca ce s-a dezvoltat in cadrul oraselor, eaeste adanc inradacinata in constiinta oamenilor, constituindu-se metaforic ininsusi destinul (fado) lor. Cazare in Lisabona.

Ziua 3: LISABONA ARRABIDA SESIMBRA SETUBAL (excursie optionala)
Mic dejun. In prima parte a zilei va propunemo excursie optionala de jumatate de zi la la Arrabida, Sesimbra, Setubal.Drumul ne va purta prin muntii Arrabida zona declarata Parc Natural, vom vedeaapoi Sesimbra un oras pescaresc tipic,strajuit de castelul medieval. Secontinua drumul spre orasul Setubal, vor putea fi admirate privelisti superbeale oceanului si ale celor mai inalte stanci de pe coasta portugheza. Vom facesi o scurta oprire la Sao Simao de Arte unde se produc celebrele azulejos. Nevom intoarce in Lisabona traversand al doilea pod peste raul Tagus numit Vascoda Gama. (pretinformativ valabil pentru min. 26 persoane participante: 45 EURO/ pers). Timpliber in Lisabona sau vizitarea Oceanariului impreuna cu insotitorul de grup.Cazare in Lisabona.

Ziua 4: LISABONA OBIDOS ALCOBACA BATALHA PORTO (310 km)
Mic dejun. Plecare spre Obidos. Se viziteazaObidos un oras medieval ce se intinde in partea de nord a Lisabonei si care este,fara indoiala una dintre cele mai reprezentative asezari fortificate dinPortugalia. Vizitatorii pot admira, plimbandu-se printre metereze: morile de vant, viile si fermele dinimprejurimi. Magazinele sunt pline cu diverse obiecte mestesugaresti. Secontinua turul cu vizitarea Manastirii Alcobaca, deasemenea obiectiv UNESCOeste una din cele mai importante din Europa fondata in 1153 ca dar al RegelulAfonso Henriques catre Bernard de Clairvaux. Urmeaza apoi Nazare, un pitorescsat de pescari unde dupa vizita la Sitio un deosebit punct de panorama asupraOceanului Atlantic, vom avea timp liber pentru o plimbare pe plaja sau masa depranz cu specific pescaresc. Continuamapoi cu Manastirea Batalha declarata patrimoniu UNESCO ce dateaza din secolulal XV-lea. Seara ajungem in Porto. Cazare hotel 4* in Porto.

Ziua 5: PORTO MINHO (190 km) excursie optionala
Mic dejun. Excursie optionala de o zi in regiunea Minho.Dimineata plecam spre Braga, capitala regiunii Minho care in timpul romanilorera capitala Galiciei. Vizita incepe pe dealul pe care se afla biserica sisanctuarul lui Iisus. Pentru a putea intelege de ce Braga a fost si este unprosper centru al crestinismului, va sugeram sa vizitati catedrala din oras cunoscutapentru modul in care sunt sculptate treptele, ele aparand ca niste biserici inminiatura. Fiecare din ele simbolizeaza pasii facuti de Mantuitor pe drumulcrucii. Continuam excursia noastra catre Ponte deLima, apoi catre Viana do Castelo sau Pintesa Raului Lima , un activ portpescaresc si cu puternice traditii in navigatie. Aici vizitam dealul SantaLuiza de unde vom avea o panorama deosebita asupra orasului si a portului. In centru vechi al orasului mai putem vedeasi biserica Misericordia inconjurata de o eleganta fantana. Seara ne intoarcemin Porto (pret informativ valabilpentru min. 26 persoane participante: 60 EURO/ persoana). Cazarein Porto.

Ziua 6: PORTO COIMBRA (125km)
Mic dejun. In prima jumatate a zilei avem programat un tur aloarsului Porto. Incepem cu Avenida da Boavista catre Castelo do Queijo si Foz, urcamapoi pe Avenida dos Aliados indreptandu-ne catre catedrala in stilromanesque/gotic ce dateaza din secolul al XII-lea, apoi catre biserica StFrancis si Palatul Stock Exchange. Vom avea putin timp liber in zona Ribeirapentru fotografii iar apoi avem pogramata o croaziera pe raul Douro (45/50minute). In continuare vizitam o crama cu vinuri in Vila Nova de Gaia unde aveminclusa si o degustare de vinuri. Vom pleca apoi catre Coimbra (prima capitalaa Portugaliei) unde vom face o vizita cu ghid local ce include Universitatea sivechea Catedrala. Cazare hotel 4* in Coimbra.

Ziua 7: COIMBRA FATIMA EVORA (300 km)
Mic dejun. Plecamdin Coimbra spre Fatima, binecunoscut centru crestin unde se spune ca in anul1917 s-a aratat Fecioara Maria unor copii de ciobani. Vom avea aici timp liberpentru vizita. Plecam catre Evora orascunoscut si sub numele de Orasul Roman fiind declarat de UNESCO patrimoniuluniversal. In turul pe care il efectuam in centrul istoric cu ghid localvizitam: Templul Roman, Catedrala si Biserica Franciscana. Vom avea apoi putintimp liber pentru a ne plimba pe strazile mestesugresti, unde putem admiraobiecte din lut pictate, obiecte din cupru si mobila plina de culoare. Cazare hotel 4* in Evora.

Ziua 8: LISABONA BUCURESTI
Mic dejun. Vom pleca din Evora catre aeroportul din Lisabona pentruimbarcare cursa BLUE AIR Lisabona Bucuresti. Vom ajunge in Buuresti la oralocala 17:10Tarif: 870 Euro/ adult in camera dubla;SERVICII INCLUSE:
-transport cu avionul Bucuresti Lisabona Bucuresti, compania BLUEAIR (zbor direct), bagaj de cala inclus;
-7 nopti cazare cu mic dejun lahoteluri de 4* conform program: 3 nopti in Lisabona, 2 nopti in Porto, 1 noapte Coimbra, 1 noapte Evora
-transferuri aeroport hotel aeroport;
-transport pe teritoriul Portugalieicu autocar aer conditionat;
-ghizi locali pentru tururi de orasin Lisabona si Porto;
-croaziera pe raul Douro si vizitacu degustare de vinuri in Porto;
-intrarea la Manastirea DosJeronimos din Lisabona;
-vizitarea oraselor Coimbra, Fatima,Obidos, Alcobaca, Batalha, Evora impreuna cu insotitorul de grup;
-insotitor roman de grup;
-taxelede aeroport (pot suferi modificari).


NU SUNT INCLUSE:
-taxa municipala impusa de primaria orasului Lisabona (se achita personal, la receptia hotelului 1 euro/persoana/noapte)
-excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice
-asigurarea medicala/ storno (nu sunt obligatorii, darsunt recomandate)
-bacsisuri pentru soferi si ghiziilocali (se practica) 25 euro / persoana, se achita prin insotitorul de grup, lasosirea in Portugalia

Tarife informative intrari obiective turistice: Universitatea din Coimbra 10 EURO/persoana, Manastirea Batalha 6 EURO/persoana, Manastirea Alcobaca 6 EURO/persoana, Palatul Bursei Porto 9 EURO/persoana
ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 07:15 Lisabona 09:55 durata zborului: 4h40min
Lisabona 11:00 Bucuresti17:10 duratazborului: 4h 10minGRUP MINIM:
25 persoane. Pentru un grup de 20-24persoane, pretul se majoreaza cu 35 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Deasemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimbacompania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informareaprealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata degrupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile laavion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.CONDITII FINANCIARE:
 
TERMENE DE PLATA:

20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.


Procentulaferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Dacainscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetulturistic se va achita integral.
In cazulnerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de aanula rezervarea.CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
-20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea seface in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
-50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea seface in intervalul 59 zile - 46 zile inaintea plecarii;
-80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea seface in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
-100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea seface cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.


IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO decalatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarandefectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc deprotectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeazaanularea calatoriei.OBSERVATII:

-DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DEIDENTITATE VALABILA, PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LAINCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
-clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este ceaatribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatilecamerelor sunt conforme cu standardele locale;
-conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie saindeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sacalatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordulambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat;adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti,trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatiisuplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
-persoanelecare calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportulacestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil caautoritatile de la frontiera sa o solicite);
-agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor dela punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-ipermite sa paraseasca teritoriul propriu;
-tariful pentru copil este valabil in cazul in care acestasta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acestatrebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata inprogram.
-distributia camerelor la hoteluri se face de catrereceptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei serezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
-hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turisto suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentrucheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
-pentru anumite facilitati din hotel sau din camera,hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotelsolicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camerasingle sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie deinscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partajpana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sasuporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retragafara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
-agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoareataxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata decompania aeriana;
-agentia nu este raspunzatoare pentru eventualeleperturbari ale orarului de zbor;
-in situatia in care turistul achizitioneaza bilete deavion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor alcursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualelediferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; dacacircuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu esteobligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
-conducatorul de grup poate modifica programul actiunii inanumite conditii obiective;
-conform reglementarilor internationale, serviciile deghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghiziilocali;
-politica de prealocare a locurilor in avion depinde defiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cuprivire la acest aspect;
-agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtulbagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care acestesituatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere laorganele competente;
-excursiile optionale se efectueaza la fata locului cuagentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele sipentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai maridecat cele ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceastadatorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie unmijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidulexcursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru ungrup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul cresteproportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale estesuficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care auachizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel voravea program liber fara insotitor;
-asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor,incepand cu bancheta a doua;
-prezentul document constituie anexa la contractul deprestari servicii.


Cod oferta 2Drezervare