Circuit

Maroc

Maroc - Paste si 1 Mai 2019

9 zile / de la 1075 EUR


Punct de plecare: BUCURESTI
Date plecare: 26.04.2019
Categorie cazare: Hotel 4*
Transport: avion
Masa: conform ofertei
 
          

Maroc - Paste si 1 Mai 2019

Paste & 1 Mai
Casablanca - Marrakech - Fez - Meknes - Rabat - Casablanca
Plecare: 26.04.2019, (9 zile/8 nopti)Descopera frumusetea si magia Marocului, tara culorilor si a condimentelor, a monumentelor si palatelor, a mestesugurilor, peisajelor si plajelor exotice.
O calatorie memorabila printre traditii si istorie, prin desertul Sahara, savurand un ceai traditional sau experimentand o plimbare cu camila!Ziua 1: BUCURESTI - CASABLANCA
Intalnire cu insotitorul roman de grup la aeroportul Otopeni la ora 04:00 dimineata pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Casablanca (schimbarea cursei la Istanbul). Sosire in Casablanca la ora locala 14:10, transfer si cazare la Hotel Idou Anfa 4* sau similar. Timp liber pentru odihna sau pentru a va familiariza cu orasul. Cina la restaurantul hotelului.

Ziua 2: CASABLANCA
Dupa micul dejun vom face turul orasului Casablanca, centrul economic al Marocului, alaturi de un ghid local; vom incepe turul din Piata Centrala, apoi vom traversa vechiul oras pana la Cartierul Habous, vizita souk-urilor si bazarelor, Mahakina, intram la Catedrala Notre Dame Lourdes, cornisa si cartierul de lux al orasului - Anfa Seara, Villa Mirador si Villa dar Saada, coboram si admiram Moscheea Hassan al II-lea (exterior) - una din cele mai mari realizari de gen ale lumii arabe, vedem Piata Mohamed al V-lea cu fantana, edificii administrative, Piata Natiunilor Unite. Dupa amiaza, timp liber. Cina si cazare la hotel Idou Anfa 4* sau similar.

Ziua 3: : CASABLANCA - MARRAKECH (250 km)
Dupa micul dejun, plecare catre Marrakech unde vom ajunge dupa aproximativ 4 ore de mers cu autocarul. Sosire la Marrakech si transfer la Hotel Atlas Asni 4* sau similar. Dupa amiaza, vom face un tur panoramic cu ghid local pe parcursul caruia vom admira cele mai importante obiective turistice ale orasului Marrakech: gradina Menara, plantatie de maslini care se intinde intr-o vale gigantica, minaretul si Moscheea Koutoubia, trecem apoi pe langa moscheea El Mansour, intram in cimitirul Saadien si in Palatul Bahia, apoi ne indreptam spre Muzeul Dar Si Said si Medina. Cina la restaurantul hotelului

Ziua 4: MARRAKECH - ESSAOUIRA, optional
Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau relaxare. Optional, excursie la Essaouira (pe vremuri Mogador), localitate situata la aproximativ 180 km de Marrakech, statiune si port pe malul Oceanului Atlantic, un oras boem cu puternice influente culturale, aflat pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Vom reveni in Marrahech pentru cina si cazare la hotel Atlas Asni 4* sau similar.

Ziua 5: MARRAKECH - Valea Ourika si gradinile Majorelle, optional
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala la Valea Ourika si gradinile Majorelle. Valea Ourika este situata la poalele muntilor Atlas, la aproximativ 100 km de Marrakech. Vom admira sate traditionale de berberi, peisaje minunate cu paduri de pini, case bine ingrijite construite de o parte si de alta a raului care strabate valea. Vom opri la o casa traditionala berbera unde localnicii ne vor primi la ei acasa si ne vor arata cum se prepara painea pe vatra si ceaiul traditional. Vom servi un ceai cu paine calda, miere si nuci. Apoi ne vom continua drumul spre albia raului unde admiram o moara de apa inca in functiune. Ne intoarcem in Marrakech si vom vizita gradinile Majorelle, unde se afla fosta casa a pictorului francez cu acelasi nume, iar ulterior si resedinta faimosului Yves Saint Laurent care a transformat terenul de langa casa in gradini magnifice, astazi deschise publicului vizitator. Incheiem excursia cu admirarea unei plantatii imense de palmieri (13.000 hectare cu peste 100.000 de palmieri). Cina si cazare la hotel.

Ziua 6: MARRAKECH - BENI MELLAL - IFRANE - FEZ
Mic dejun. Plecare spre Fez. Sunt prevazute scurte opriri in Beni Mellal si Ifrane, ambele localitati fiind situate inregiunea muntilor Atlas. Sosire in Fez, cina si cazare la Hotel Royal Mirage 4* sau similar.

Ziua 7: FEZ
Dupa micul dejun vom vizita cele mai importante repere turistice ale orasului Fez, centru religios si spiritual al Marocului si unul dintre cele mai vechi dintre orasele Islamului. Vom vizita Medina Fez el Bali unde sa afla Moscheea Quarouiyen - cea mai veche universitate a islamului; scoala coranica Attarine Medersa cu superbe decoratiuni pe care o admiram din exterior, obiectivul fiind temporar inchis, Piata si fantana Nejjarine, care si-a primit numele de la tamplarii care lucreaza aici, cartierul vopsitorilor de piele - Deddaghine aflat in aproprierea pietei Seffarine, unde diferiti maestri prelucreaza pieile de animale. Cina si cazare la Hotel Royal Mirage 4* sau similar.

Ziua 8: FEZ - MEKNES - RABAT - CASABLANCA
Dupa micul dejun vom pleca catre Meknes, denumit si Versailles-ul Marocului unde se viziteaza Porta Bab Mansour, Hari Souani si vechea medina. Plecare catre Rabat, sosire si vizita a capitalei Marocului: admiram Mausoleul lui Mohamed al V-lea, apoi trecem pe langa Medina, continuam cu vizita la Kasbah des Oudais, o fortareata din secolul XII care adaposteste muzeul artei marocane, Moscheea Neterminata cu Turnul lui Hassan, plimbare de-a lungul raului Bou Regreg si apoi ajungem in zona pietei (souk) pentru suveniruri; din autocar vom vedea si Palatul Regal unde ne putem opri pentru a face cateva fotografii. Plecare spre Casablanca. Sosire, cina si cazare la hotel Idou Anfa 4* sau similar.

Ziua 9: CASABLANCA - BUCURESTI
Mic dejun. La ora 13:00 transfer la aeroport pentru imbarcare zbor Casablanca - Bucuresti cu plecare la ora 15:50 (cu schimbarea cursei la Istanbul). Sosire in Bucuresti la ora 02:00 (in noaptea de 04/05.05).Tarif: de la 1075 euro/ adult in camera dublaSERVICII INCLUSE:
- transport cu avionul Bucuresti - Casablanca si retur (schimbarea cursei la Istanbul) cu compania TURKISHAIRLINES;
- 8 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun continental si cina) la hoteluri de 4*: 3 nopti Casablanca, 3 noptiMarrakech, 2 nopti Fez;
- transferuri aeroport - hotel - aeroport;
- tururile si vizitele mentionate in program;
- transport local cu autocar dotat cu aer conditionat;
- ghid local pe tot parcursul circuitului;
- insotitor roman de grup;
- taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna august 2018. In situatia majorarii acestortaxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva
dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.NU SUNT INCLUSE:
- bacsisurile (se practica in Maroc): 25 EURO/ persoana, se achita la sosirea in Maroc insotitorului roman de grup;
- bauturile alcoolice sau racoritoare la mese;
- intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale;
- asigurarea medicala;
- asigurarea storno (polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor deservicii turistice).ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
26.04 Bucuresti 05:55 Istanbul 07:10 / 11:20 - Casablanca 14:10
04.05 Casablanca 15:50 - Istanbul 22:20 / 00:50 - Bucuresti 02:00 (in noaptea 04/05.05)EXCURSII OPTIONALE (minim 25 participanti, preturi informative):
- Bilet de intrare la Moscheea Hassan al II-lea (Casablanca): 15 EURO/persoana;
- Excursie la Essaouira: 55 EURO/persoana;
- Excursie la Valea Ourika si gradinile Majorelle: 55 EURO/persoana.GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 40 EURO/ persoana. Pentru un grup de 15-19persoane, pretul se majoreaza cu 55 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeazasau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimbacompania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurileconfirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare)si se supun unor reguli diferite de decomandare.CONDITII FINANCIARE:

TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
5% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile - 91 zile inaintea plecarii;
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile - 46 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzatede anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiaracare acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI,
TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES
NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
OBSERVATII:

DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTICOPIII AU NEVOIE DE PASAPORT; Se recomanda ca turistii sa detina pasaport simplu (pasapoartele temporare pot firefuzate de catre autoritatile marocane de frontiera si, de aceea, se recomanda evitarea acestui tip de pasaportpentru calatoriile in Maroc).
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatilecamerelor sunt conforme cu standardele locale;
- conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa dintara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui carenu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuiesa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatuluide nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriusau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
- tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copilacesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectulcamerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
- hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantiepentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
- pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii lahotel solicitatireceptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
- persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, infunctie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirareatermenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poatesa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora esteschimbata de compania aeriana;
- agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
- in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar dezbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate dereemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu esteobligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
- conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghiziilocali;
- politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatiisuplimentare cu privire la acest aspect;
- agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul incare aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza innumele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce potfi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitieun mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretulexcursiilor este calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul cresteproportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se vaalatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liberfara insotitor;
- asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
- prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


Cod oferta 2Drezervare