Circuit

Israel

ISRAEL : Schimbarea la fata pe Muntele Tabor

6 zile / 649 EUR


Punct de plecare: Bucuresti
Date plecare: 18 august 2019
Categorie cazare: Hoteluri 3* - 4*
Transport: Avion
Masa: Demipensiune
 
          

ISRAEL : Schimbarea la Fata pe Muntele Tabor

 

Plecare : 18 august 2019

Durata: 6 zile | 5 nopti   |   Transport: Avion  |   Masa: DEMIPENSIUNE
ZIUA I (18.08): Bucuresti - Tel Aviv - Mormantul Sf. Gheorghe - Nazareth - Cana Galilleii - Muntele Tabor
Intalnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agentiei cu 3 ore inainte de plecare. La ora 01:25 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la 04:00. Se va incepe programul cu Tur panoramic Tel-Aviv, oprire la Marea Mediterana. Se viziteaza Biserica Sf. Gheorghe -  Lod, care adaposteste Mormantul Sfantului. Deplasare spre Nazareth, vizita la Biserica Sf. Fecioare Maria si Izvorul Maicii Domnului, unde  Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naste pe Mesia. Cana Galileii - Biserica din locul primei minuni savarsite de Iisus la nunta lui Simon si transformarea apei in vin. La ora 22:00 (aprox), plecare spre Muntele Tabor unde are loc Sf. Liturghie cu ocazia sarbatorii Schimbarea la Fata a Mantuitorului (pe calendarul vechi) si Minunea Coborarii Sf. Nor printre credinciosi. Cina si cazare Nazaret/Tiberias.

ZIUA II (19.08): Raul Iordan - Tiberias  - Galileea - Muntele Fericirilor - Capernaum
Mic dejun. Se incepe programul cu Raul Sf. Iordan -  in care a fost botezat Mantuitorul Isus Hristos, oprire pentru baie si botez simbolic. Tiberias - orasul construit de Irod cel Mare in cinstea Imparatului Tiberiu. Muntele Fericirilor - unde Iisus a rostit frumoasa predică a “Fericirilor”.  Capernaum - orasul lui Iisus, locul unde Domnul si-a inceput activitatea Sa mesianica. Optional: Croaziera pe Marea Galileii  pe urmele Sf. Apostol Petru, unde se va servi pranzul  gustand din “ Pestele Sf. Petru” (30 euro/pers). Oprire la Biserica Ortodoxa cu hramul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel - Capernaum. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA III (20.08)  Hozeva - Sf. Ioan Iacob Romanul - Ierihon - Marea Moarta - Manastirea Sf. Gherasim
Mic dejun. Plecare spre Manastirea Hozeva din desertul Iudeii, care adaposteste  Moastele Sfantului Ioan Iacob Romanul. Ierihon, care este considerat cel mai vechi oras din lume. Aici se viziteaza Asezamantul Romanesc, Biserica Dudul lui Zaheu, Muntele Ispitirii “Carantania”- vedere generala cu oprire la Marea Moarta pentru baie si cumparaturi produse cosmetice. Pesterile de la Qumran - vedere generala din autocar. Plecare spre hotel cu oprire la Manastirea Sfantului Gherasim de la Iordan. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA IV (21.08):  Ierusalim - Biserica Mormantul Maicii Domnului - Gradina Ghetimani - Drumul Crucii
Mic dejun. Plecare spre Ierusalim, pentru participare la Sf. Liturghie la Mormantul Maicii Domnului. Gradina Ghetimani - locul mult iubit de Domnul, acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins. Se continua cu Muntele Maslinilor, Valea Chedronului - Locul Judecatii de Apoi si Poarta de Aur.   Se va intra pe poarta Sf. Stefan si se parcurge Drumul Crucii cu cele 14 opriri. Ajungand in Cetatea Sfanta, se viziteaza Biserica Sfintei Invieri cu Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant si locul unde s-a aflat Sfanta Cruce. Muntele Sion cu vizita la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Cina cea de Taina si Mormantul prorocului David. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA V (22.08): Bethlehem - Biserica Nasterii - Sf. Sava - Ein Karem - Mormantul lui Lazar
Mic dejun. Deplasare la Biserica Nasterii Mantuitorului si Biserica Sf. Ecaterina. Optional: Manastirea Sf. Sava cel Sfintit in desertul Iudeii si  Manastirea Sf. Teodosie care adaposteste Pestera Magilor si mai multe Sfinte moaste (10 euro/pers). Ein Karem - patria Sf. Ioan Botezatorul. Vizita la Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorul si la Izvorul unde a avut loc intalnirea Maicii Domnului cu Elisabeta. Plecare spre Mormantul lui Lazar si Biserica unde a avut loc intalnirea Martei si Mariei cu Mantuitorul. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA VI (23.08): Bethelehem - Tel Aviv - Bucuresti
Mic dejun. Plecare spre aeroportul din  Tel-Aviv, decolare la 07:00 cu sosire in Bucuresti - Henri Coanda la ora 09:45.
 

 

TARIF / PERS  : 649 euro / persoana, loc in camera dubla
Supliment camera single : 140 euro
Copil intre 2 - 12 ani in camera cu 2 adulti : - 30 euroServicii incluse :
● bilet de avion Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti
● 2 mese in avion (mic dejun + cina)
● transfer aeroport - hotel - aeroport
● 5 nopti cazare cu demipensiune la hotel de 3* si 4*
● transport cu autocar modern - aer conditionat
● ghid si preot
● taxele de aeroport
● bacsisuri (hoteluri, ghizi locali si soferi)
● taxele de intrare la obiectivele turistice din program

Servicii neincluse :
● asigurarea medicala de calatorie
● bauturile alcoolice si racoritoare la mese
● mesele de pranz

● Slujba de noapte la Mormantul Sfant si alte excursii optionale propuse la fata locului.

 

Nota:
•    Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
•    Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
•    Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
•    Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partaj in camera dubla sau tripla, nu vor plati diferenta de single, aceasta fiind suportata de catre agentie.
•    Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii. Pentru inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii.
•    Tariful este stabilit pentru un numar minim de 30 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful nu se majoreaza.
            
De retinut:
•    Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie să prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu însoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat;  in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
•    Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
•    Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
•    In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, Agentia  de turism  nu isi asuma responsabilitatea.
•    Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
•    Orarul de  zbor poate fi modificat . Zborul este operat de compania aeriana ELAL. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.
 rezervare