Circuit

Israel

ISRAEL - SAMARIA - SEBASTIA

7 zile / de la 549 EUR


Punct de plecare: Bucuresti
Date plecare: 25 octombrie 2018
Categorie cazare: Hotel 3* - 4*
Transport: Avion
Masa: Demipensiune
 
          

Circuit ISRAEL - Samaria - Sebastia
                                


ZIUA I: Bucuresti - Tel Aviv - Mormantul Sf. Gheorghe - Ierusalim -  Bethlehem
Intalnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agentiei cu 3 ore inainte de plecare. La ora 10:50 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la 13:25. Se va incepe programul cu Biserica Sf. Gheorghe -  Lod, care adaposteste mormantul Sfantului. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA II: Ierusalim - Muntele Eleon - Bethlehem - Biserica Nasterii Mantuitorului
Mic dejun. M-tele Eleon la Biserica ortodoxa a Inaltarii Mantuitorului la cer si Biserica unde s-a aflat Capul Sf. Ioan Botezatorul. Vizita la Manastirea Sf. Pelaghia, unde se afla icoana Mantuitorului facatoare de minuni - Pantocrator. Se continua cu Muntele Maslinilor, Valea Chedronului - Locul Judecatii de Apoi si Poarta de aur. Deplasare spre  Bethlehem, unde se viziteaza  Biserica Nasterii Mantuitorului, Grota Pruncilor - ucisi in timpul regelui Irod si Biserica Sf. Ecaterina. Optional: Manastirea Sf. Sava cel Sfintit in desertul Iudeii si  Manastirea Sf. Teodosie care adaposteste mai multe Sfinte Moaste (10 euro/pers). Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA III: Ierusalim - Biserica Mormantul Maicii Domnului - Gradina Ghetimani - Drumul Crucii
Mic dejun. Plecare spre Ierusalim pentru participare la Sf. Liturghie la Mormantul Maicii Domnului. Gradina Ghetimani - locul mult iubit de Domnul, acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins.  Se va intra pe poarta Sf. Stefan si se parcurge Drumul Crucii cu cele 14 opriri. Ajungand in Cetatea Sfanta, se viziteaza Biserica Sfintei Invieri cu Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant si locul unde s-a aflat Sfanta Cruce. Timp liber la dispozitie pentru rugaciune si pentru eventualele cumparaturi în zona comerciala din imprejurimi. Muntele Sion cu vizita la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Cina cea de Taina si Mormantul proorocului David. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA IV: Hozeva - Sf. Ioan Iacob Romanul - Ierihon - Marea Moarta - Manastirea Sf. Gherasim
Mic dejun. Optional: Plecare spre Manastirea Hozeva din desertul Iudeii, care adaposteste  Moastele Sfantului Ioan Iacob Romanul. Ierihon, care este considerat cel mai vechi oras din lume. Aici se viziteaza Asezamantul Romanesc - unde parintele va face o rugaciune pentru cei care ajung in acest  lacas, Biserica Dudul lui Zaheu, Muntele Ispitirii “Carantania”-vedere generala cu oprire la Marea Moarta pentru baie si cumparaturi produse cosmetice. Pesterile de la Qumran - vedere generala din autocar. Plecare spre hotel cu oprire la Manastirea Sfantului Gherasim de la Iordan (45 euro/pers). Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA V: Bethlehem - Samaria - Sebastia - Ierusalim - Ein Karem
Mic dejun. Plecare spre Samaria - Nablus, localitate situata la poalele Muntelui Garizim, munte sfant al samaritenilor. Se viziteaza Biserica cu Fantana lui Iacov - locul intalnirii Mantuitorului cu femeia Samariteanca si racla cu sfintele moaste ale Sf. Nou Mc. Filumen. Deplasare catre Sebastia, unde se afla inchisoarea in care a fost inchis Sf. Ioan Botezatorul. Plecare spre Ein Karem - patria Sf. Ioan Botezatorul. Vizita la Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorul si la Izvorul unde a avut loc intalnirea Maicii Domnului cu Elisabeta.  Deplasare spre hotel cu oprire la zidul Plangerii. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA VI: Raul Iordan - Tiberias  - Galileea - Muntele Fericirilor - Capernaum
Mic dejun. Se incepe programul cu Raul Sf. Iordan -  in care a fost botezat Mantuitorul Isus Hristos, oprire pentru baie si botez simbolic. Tiberias - orasul construit de Irod cel Mare in cinstea Imparatului Tiberiu. Muntele Fericirilor - unde Iisus a rostit frumoasa predică a “Fericirilor”.  Tabgha - saturarea celor cinci mii de oameni cu doi pesti si cinci paini,  Capernaum - orasul lui Iisus, locul unde Domnul si-a inceput activitatea Sa mesianica. Optional: Croaziera pe Marea Galileii  pe urmele Sf. Apostol Petru, unde se va servi pranzul  gustand din “ Pestele Sf. Petru” (30 euro/pers.). Oprire la Biserica Ortodoxa cu hramul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel - Capernaum. Cina si cazare Tiberias/Nazareth.

ZIUA VII:  Cana Galileii -  Nazaret - Muntele Tabor - Haifa - Tel Aviv
Mic dejun. Cana Galileii - Biserica din locul primei minuni savarsite de Iisus la nunta lui Simon si transformarea apei in vin. Vizita la Biserica Sf. Fecioare Maria si la Izvorul Maicii Domnului, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naste pe Mesia. Optional: Muntele Tabor - Biserica Schimbarii la Fata, unde Domnul le-a aratat ucenicilor firea  Sa Dumnezeiasca (10 euro/pers). Deplasare spre Haifa, unde se pot admira faimoasele gradini Bahai’s. Plecare spre aeroportul din Tel-Aviv, decolare la 17:40 cu sosire in Bucuresti - Henri Coanda la ora 20:25.

 

Plecare

Loc in Dbl

Supl. Single

Copil 2-12 ani in camera cu 2 adulti

 

25.10.2018

549 €

160  €

-30  €

 

SERVICII INCLUSE:

TARIFUL NU INCLUDE:

● bilet de avion Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti 

● transfer aeroport - hotel - aeroport

● 1 mic dejun si 1 cina in avion cu bauturi incluse                                        

● 6 nopti cazare cu demipensiune in hoteluri  de 3* si 4*

● transport cu autocar modern - aer conditionat            

● preot - ghid

● taxele de aeroport 

● bacsisuri (hoteluri, ghizi locali si soferi)

● taxele de intrare la obiectivele turistice din program

 

 

● asigurarea medicala

● bauturile alcoolice si racoritoare la mese

● excursiile optionale din program

● Slujba de noapte la Mormantul Sfant

 

 

Nota:
•    Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
•    Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
•     Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
•    Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partaj in camera dubla sau tripla, nu vor plati diferenta de single, aceasta fiind suportata de catre agentie.
•    Serviciile neincluse (taxe, excursiile optionale) se achita la agentie. Excursiile optionale care nu sunt achitate la agentie pot suferi modificari ale tarifului la fata locului.
•    Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii. Pentru inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii.
•    Tariful este stabilit pentru un numar minim de 30 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful nu se majoreaza.
            
De retinut:
•    Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie să prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu însoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat;  in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
•    Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
•    Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
•    In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, Agentia  de turism  nu isi asuma responsabilitatea.
•    Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
•    Orarul de  zbor poate fi modificat . Zborul este operat de compania aeriana ELAL. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.
 

 rezervare