Circuit

India

INDIA - Triunghiul de Aur si Turul Rajasthanului 2019

16 zile / de la 1299 EUR


Punct de plecare: Bucuresti
Date plecare: 27 martie 2019
Categorie cazare: Hotel 4*
Transport: Avion
Masa: Conform oferta
 
          

INDIA : TRIUNGHIUL DE AUR SI TURUL RAJASTHANULUI 2019
Delhi – Mandawa – Bikaner – Jaisalmer – Jodphur – Udaipur – Pushkar;

Triunghiul de Aur: Jaipur – Agra – Delhi


Transport Avion QATAR AIRWAYS | 16 zile | de la 1.299 Euro
 

27 martie | BUCURESTI – DOHA – DELHI  
Intalnire cu reprezentantul INTERRA la aeroportul Henri Coanda la ora 10:15 pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR 222 cu destinatia Doha. Decolare la ora 12:15, sosire la Doha la ora 18:00. Imbarcare pe zborul QR 578 cu destinatia Delhi cu decolare la ora 19:45.

28 martie | DELHI – CAPITALA INDIEI
Sosire in Delhi la ora 02:05. Transfer la hotel si cazare. Cazare hotel Radisson Paschim Vihar 4* sau similar Delhi.
Mic dejun. Suntem in capitala Indiei, o combinatie captivanta de elemente vechi si moderne, impartita in doua parti principale: Old Delhi si New Delhi. Incepem turul in vechiul Delhi. Incepem cu Raj Ghat memorialul lui Mahatma Gandhi, de aici drumul ne poarta pe langa Fortul Rosu spre Moscheea Jama Masjid (Moscheea de Vineri), una dintre cele mai mari din Asia. A fost extravaganta arhitecturala a mogulului Shah Jahan, cel care a construit Taj Mahal-ul, 5.000 de mestesugari fiind folositi la ridicarea ei in anul 1656. Vechiul Delhi nu poate fi mai bine descoperit decat cu o plimbare cu riksa pe stradutele sale aglomerate intesate de magazine, arome si localnici.
Continuam cu vizita New Delhi unde vizitam Minaretul Qutub, acest turn spectaculos de 72 m inaltime, gravat cu versuri din Coran, construit de Qatb-ud-din-Aibak in sec. XIII-lea pentru a-si sarbatorii victoria in fata regilor hindusi. Din anul 1993 face parte din Patrimoniului UNESCO. Continuam cu Mormantul lui Humayun, construit la cererea vaduvei celui de-al doilea imparat mogul, o bijuterie arhitecturala in stil Indo-Persan, precursorul Taj Mahal-ului. Pe final trecem pe langa Poarta Indiei o arcada de 42 m inaltime construita de britanici in onoarea soldatilor indieni care au murit in primul razboi mondial. De aici se pot observa Rastrapathi Bhawan resedinta prezidentiala (fosta resedinta regala) si Sansad Bhavan (Cladirea Parlamentului). Cina si cazare hotel Radisson Paschim Vihar 4* sau similar Delhi.

29 martie | DELHI – MANDAWA
Mic dejun. Plecam spre Rajasthan. Rajasthanul e acea regiune a Indiei unde culoarea creată de om sfidează ariditatea creată de natură. În partea de nord a acestui stat, negustorii numiţi Marwari au acumulat averi colosale datorită poziţionării pe rutele comerciale şi au construit în secolul al XVIII-lea case impresionante numite haveli, bogat ornamentate cu fresce.  Astfel, Shekhawati a ajuns să fie considerată “galeria în aer liber a Rajasthanului” şi regiunea cu cea mai mare concentrare de fresce din lume. Descoperim aceste havelis frumos decorate intrun tur pietonal prin Mandawa. Cina si cazare Castle Mandawa Hotel 4* sau similar Mandawa.

30 martie | MANDAWA - Templul MATA KARNI – BIKANER
Mic dejun. Plecam spre Bikaner. Pe drum vom vizita Templu Karni Mata (Templul sobolanilor) unul din cele mai stranii temple din lume, unde peste 20.000 de sobolani sunt tratati ca sacri si astfel ei sunt hraniti, protejati si venerati. Dupa-amiaza facem un tur prin oras in care vom vizita Fortul Junagadh, unul din cele mai impresionante forturi din Rajahstan. Constructia sa a inceput in 1478 in timpul Maharaja Rao Bika (de la care isi trage numele orasul) iar actuala structura este din timpul Raja Rai Singh si Raja Karan Singh fiind o reusita combinatie de arhitectura  Mughal, Gujarati si Rajput. Vom strabate curtile interioare si ne vom bucura ochii cu  numeroasele balcoane si pavilioane artistic realizate. Dupa vizitarea fortului vom face o plimbare cu sareta tonga pe stradutele din orasul vechi. Cina si cazare Laxmi Niwas Palace Hotel 4* sau similar Bikaner.

31 martie | BIKANER – JAISALMER
Mic dejun. Deplasare spre Jaisalmer. Supranumit si „Orasul Auriu’”, Jaisalmer este una din cele mai ademenitoare destinatii din Rajasthan,  cu forturi impunatoare, palate incantatatoare, havelis si case vechi. Jaisalmer este cunoscut si pentru dunele de nisip si atragatoarele safari pe camile. Jaisalmer are numeroase atractii turistice ce reflecta grandioarea vremurilor apuse dintre care mentionam Fortul, Patwon –ki-haveli, Nathmalji –ki –haveli, Salim Singh ki haveli, Turnul Tazla, Bar Bagh, si lacul Gadsisar. Nu trebuie uitate artizanatul rafinat si festivalurile colorate. Cina si cazare Mandir Palace Hotel 4* sau similar Jaisalmer.

01 aprilie | JAISALMER
Mic dejun. Zi dedicata vizitarii Jaisalmer-ului. Fortul Jaisalmer este unul din cele mai formidabile forturi din Rajasthan ridicat pe dealul Trikuta  si inconjurat de ziduri de 10 metri inaltime ce ofera  o priveliște uluitoare. Ca un miraj dintr-o epocă trecută, poate  nici un alt loc nu evocă mai bine rutele exotice ale caravenelor de cămile și misterul deșertului. Nouăzeci și nouă de bastioane înconjoară  aceasta fortăreata încă locuita, in interiorul  careia intalnim un templu Jain, si numeroase magazine care asteapta rupiile turistilor. În ciuda comercialismului, este greu să nu fiți încântați de această cetate din deșert care pe străzile înguste ale orașului vechi ascunde havelisuri magnifice, toate sculptate in aceeași gresie de culoarea miere-aurie, ca și fortăreața – de unde si denumirea de ”Orasul de Aur” pentru Jaisalmer. Dupa-amiaza completam experienta cu o plimbare cu camila pe dunele de nisip. Cina si cazare Mandir Palace Hotel 4* sau similar Jaisalmer.

02 aprilie | JAISALMER – JODPHUR
Mic dejun. Azi ne deplasam spre Jodphur, o oaza in desertul Thar din regiunea Marwar in vestul Rajasthanului, al doilea oras ca marime din Rajasthan. Orasul vechi a fost fondat in 1459 si este inconjurat de un zid de 10 km lungime.  Si este strajuit de masivul fort Meherangarh care a starnit imaginatia vizitatorilor din toate vremurile.. Jodphur mai este numit si „orasul albastru” datorita caselor sale vopsite in indigo. Partea veche este o încurcătură ametitoare de străzi medievale, care niciodată nu par să ducă acolo unde vă așteptați, invadate de mirosuri de tot felul, cu magazine și bazaruri care vând de la trâmbițe și decorațiuni de templu până la tutun și sarii. Vom face o plimbare cu tuk-tuk-ul pentru aceasta experienta locala inedita. Cina si cazare Park Plaza Hotel 4* sau similar Jodhpur.

03 aprilie | JODPHUR
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Fortul Meherangarh, (Fortul zeului Soare) unul dintre cele mai impunătoare  forturi din Rajasthan, construit de Rao Jodha la 1438, care a dat numele orasului. Jodphur s-a dezvoltat in jurul acestui fort si este astazi al doilea oras din Rajastham. Fortul se intinde pe 5 km la o inaltime de 100 de metri deasupra orasului si apare din afara robust si impenetrabil iar interior in spatele celor sapte porti de acces si nenumaratelor bastioane pastreaza frumos decoratele palate cum ar fi : Motimahal - Palatul Perlelor, Phool Mahal - Palatul Florilor şi Sukh Mahal - Palatul Plăcerilor. Dupa amiaza vom vizita Gradinile Mandore – fosta capitala a Marwar dinainte de fondarea Jodhpur unde intalnim o varietate de mai multe cenotafuri de culoare rosu-inchis ale conducatorilor din Jodphur si numeroase maimute jucause. Cina si cazare Park Plaza Hotel 4* sau similar Jodhpur.

04 aprilie | JODPHUR – Templul RANAKPUR - UDAIPUR
Mic dejun.  Plecam spre Udaipur si pe drum ne vom opri pe valea Aravalli vom vizita templul Ranakpur – unul din cele cinci locuri sacre Jain si poate cel mai elaborat complex de temple Jain. Templul principal de aici a fost construit la inceputul secolului al XV-lea si se remarca prin frumusetea arhitecturala si a sculpturilor in marmura. Puteti asista la ceremonialurile preotilor Jain si interactiona cu acestia pentru a afla mai multe despre fascinanta lor religie. Complexul acopera peste 3600 mp si are 29 de Sali cu 1444 coloane, toate diferite si frumos sculptate. Templul principal este Chaumukha sau templul cu patru fete si este dedicat lui Adinath – Descoperitorul Adevarului. Continuam spre Udaipur ( Orasul rasaritului) un oras frumos, considerat unul dintre cele mai romantice din India, numit si „Venetia estului” datorita imginii sale incantatoare cu palate de marmura, lacuri linistite, gradini atragatoare  si dealuri inverzite. Cina si cazare Justa Rajputana Hotel 4* sau similar Udaipur.

05 aprilie | UDAIPUR
Mic dejun.  Tur de o jumatate de zi in Udaipur. Ne vom deplasa pe malul lacului Fatehsagar, realizat de Maharana Fateh Singh in anul 1754 pentru a vizita templul Jagdish, cel mai mare si mai venerat templu  din Udaipur, construit in 1651 stil indo-arian si dedicat lui Vishnu. Vom continua cu Sahelion–ki-Bari (Gradina domnisoarelor de onoare), gradina ormnamentata cu fantani si foisoare de marmura si City Palace (Palatul Orasului) – cel mai mare complex de palate din India, un mix de influente Mughal si Rajput folosit ca resedinta de iarna de catre Maharaja.   Palatul este construit din granit si legenda spune ca a fost inceput in 1553, de Maharana Udai Singh II la indemnul inteleptului Harit  care l-a asigurat ca nu va fi niciodata cucerit de inamici si cuprinde azi 11 palate construite  timp de peste 400 de ani prin contributia mai multor Maharajaha din dinastia  Mewar.
Dupa-amiaza ne vom bucura de o plimbare cu barca pe pitorescul lac Pichola, prilej de a admira Lake Palace – o minune arhitectonica situata pe insula Jag Niwas, simbolul turistic al orasului si destinatie predilecta pentru nunti si filme, Lake Garden Palace sau Jag Mandir  si numeroasele ghat-uri. Cina si cazare Justa Rajputana Hotel 4* sau similar Udaipur.

06 aprilie | UDAIPUR – PUSHKAR
Mic dejun.  Turul nostru continua spre Pushkar care se afla la marginea desertului. Aici intalnim unul din cele mai sacre lacuri din India pe amlurile caruia sunt 52 de ghat-uri si numeroase temple dintre care se remarca unicul templu din lume dedicat lui Brahma – Creatorul,  ce atrage numerosi pelerini tot timpul anului. Seara puteti fi prezenti si participa la rugaciunile de la temple si, nu uitati, fiind un oras religios, alcoolul si mancarea non-vegetariana sunt interzise. Cina si cazare Pushkar Resort Hotel 4* sau similar Pushkar.

 

07 aprilie |  PUSHKAR – JAIPUR
Mic dejun. Dimineata la dispozitie poentru a explora Pushkar-ul. Predam camerele si plecam cu autocarul spre Jaipur. Dupa-amiaza ajungem in Jaipur(Orasul Roz), construit in 1727 de maharajahul Sawai Jaisingh II era initial gri deschis, insa in 1883 in cinstea vizitei printului Albert s-a poruncit sa fie vopsit in culoarea specifica de bun venit, roz. Acest loc fabulos este bogat in istorie, cultura si arhitectura. Unicitatea orasului este conturata de uluitoare forturi si palate glorioase, care amprenteaza trecutul regal bogat, hoteluri sofisticate de prima clasa, turbane colorate care creeaza un traseu printre minunatele bazare pline cu lucruri de negociat, sariuri fluturand care capteaza privirea precum fluturii, dezlantuirea soferilor de ricsa care trasporta turisti si localnici, seninatatea gradinilor luxuriante. Timp liber pentru a descoperi pietele locale. Cina si hotel Park Regis 4* sau similar Jaipur.

08 aprilie | JAIPUR
Mic dejun.  Va oferim o experienta inedita: o  ora de yoga la hotel. Astazi  vom vizita fabulosul Fort Amber, candva capitala locuitorilor minas (primii din aceasta zona). Maharaja Mansingh, comandatul suprem al armatei imparatului Akbar, a inceput constructia fortului in sec. al XVII-lea. Inaintea construirii Palatului Orasului in Jaipur, Fortul Amber a fost sediul central al puterii. Fortul este inconjurat de metereze fortificate si are vedere la Lacul Moat. La fort se urca cu jeepurile. Odata ajunsi in varf, va intampina portile masive, pavilioane cu coloane, si palate care amintesc de gloria si bogatia orasului Amber. Poate cea mai interesanta este Sheesh Mahal, palatul oglinzilor, ai carui pereti sunt incrustati cu motive deosebite de oglinda, pentru iluminare fiind suficienta lumina de la o singura lumanare care se reflecta in multitudinea de oglinzi. Ne intoarcem in Jaipur si facem un stop pentru a admira una dintre cele mai frumoase imagini ale orasului Hawa Mahal (Palatul Vanturilor). Fatada extraordinara are 953 m de ferestre construite special pentru a fi folosite de doamnele de la palat pentru a privi lumea de pe strada fara a fi observate. Continuam turul orasului Jaipur cu Palatul Orasului, un complex coplesitor de palate, gradini si curti interioare. Muzeul Palatului detine o colectie de manuscrise rare, arme, costume, covoare si picturi in miniatura. Mergem catre Jantar Mantar, Observatorul Astronomic. Construit in 1726 este una dintre cele 5 minuni astronomice ale lui Sawai Jai Singh si chiar si astazi face previzuni exacte. Cina si cazare hotel Park Regis 4* sau similar Jaipur.

09 aprilie | JAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA
Mic dejum. Plecam spre Agra. Pe drum vizitam Fatehpur Sikri, capitala imperiala a lui Akbar in sec. al XVI-lea. A fost abandonata la doar cativa ani dupa ce a fost construita in momentul in care fantanile locale au fost secate. Ruinele au fost bine pastrate fiind aproape neschimbate. Cand a fost ridicat intial, tot complexul, incluzand palatele si moscheele, depasea marimea unui oras precum e Londra. A fost construit din gresie extrasa din dealul pe care era situat, cladirile palatului fiind inspirate din stilul indian local. Dupa acesta vizita ne continuam drumul spre Agra. Transfer la hotel si cazare. Cina si cazare la Hotel Clark Shiraz 4* sau similar Agra.

10 aprilie |  AGRA - DELHI
Mic dejun. Astazi vom vizita Agra – orasul imparatilor moguli, o asezare medievala, cu ulite inguste si magazine multicolore. Suntem in orasul care gazduieste una dintre cele sapte minuni ale lumii noi, Taj Mahal, „care este tot ce s-a spus despre el si mai mult de atat”. Frumusetea diafana este data de mamura alba, adusa de la 300 km si transportata de o flota de peste 1000 de elefanti. Au fost necesari 22 de ani si 20.000 de oameni pentru construirea lui. Povestea Taj Mahal-ului este una despre iubirea care depaseste moartea. Construirea lui a fost ceruta de imparatul Shah Jahan in onoarea sotiei sale Mumtaz Mahal. Casatoriti timp de 19 ani, confidenta in toate problemele statului, i-a daruit imparatului 14 copii. A murit la nasterea ultimului copil, iar Shah Jahan a fost devastat si l-a construit in memoria ei, gazduind totodata si mormantul ei. Poarta principala se aseamana unui val, pe care femeile Indiei il poarta in noaptea nuntii. Impresioneaza prin armonia dimensiunilor si a spatiului folosit, combinand arta indiana si persana. Continuam turul cu Fortul Agra, un exemplu de arhitectura mogula. Vizitam Sala de Audiente Publice si Pavilioanele Regale.  Dupa tur imbarcare in autocar si transfer catre Delhi. Cina si cazare hotel Radisson Paschim Vihar 4* sau similar Delhi.

11 aprilie | DELHI – DOHA - BUCURESTI
Mic dejun.Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei QATAR AIRWAYS QR 571 cu destinatia Doha.
Decolare la ora 10:00 si sosire la Doha la ora 11:30. Imbarcare pe zborul QR 219 cu destinatia Bucuresti la ora 15:30. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 20:35. Sfarsitul pachetului de servicii.


Tarife calculate pentru un grup de 20 platitori
     1.299 Euro adult loc in camera dubla                 
     1.299 Euro adult a 3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
     1.799 Euro adult loc in camera single      
 

Nota: In cazul in care moneda europeana EUR sufera o depreciere in raport cu USD (curs mai mic de 1,10 USD pentru 1 EUR), tarifele se vor recalcula la plata finala cu 21 de zile inainte de plecare !

Servicii incluse:
•    Bilet de avion Bucuresti – Delhi si retur, via Doha, Compania QATAR AIRWAYS
•    Cazare 15 nopti cu demipensiune (mic dejun si cina) la hoteluri de 4* astfel:
    2 nopti la Delhi Hotel Radisson Paschim Vihar 4* sau similar
    1 noapte la  Mandawa Castle Mandawa 4* sau similar
    1 noapte la  Bikaner Hotel Laxmi Niwas Palace 4* sau similar
    2 nopti la Jaisalmer Hotel Mandir Palace 4* sau similar
    2 nopti la Jodphur Hotel Park Plaza 4* sau similar
    2 nopti la Udaipur Hotel Justa Rajputana 4* sau similar
    1 noapte la Pushkar Hotel Puskar Resort 4* sau similar
    2 nopti la Jaipur Hotel Park Regis 4* sau similar
    1 noapte la Agra Hotel Clarks Shiraz 4* sau similar
    1 nopti la Delhi Hotel Radisson Paschim Vihar 4* sau similar
•    Demipensiune (mic dejun si cina)
•    Experiente locale inedite:
    Plimbare cu riksa in Delhi vechi
    Plimbare cu Tonga in Bikaner
    Plimbare pe camila in Jaisalmer
    Plimbare cu barca la Udaipur
    Plimbare cu tuk-tuk-ul in Jodphur
    1 ora de yoga la Jaipur
•    Transferuri aeroport – hotel – aeroport
•    Transport cu autocar local, dotat cu aer conditionat, conform itinerariului
•    Tururile, vizitele si excursiile din program
•    Ghizi locali pentru toate tururile si vizitele din program
•    Biletele de intrare la obiectivele nominalizate in program
•    Insotitor roman de grup

Servicii neincluse:
•    Taxele de aeroport si combustibil: 399 Euro/persoana (se pot modifica pana la data emiterii biletelor)
•    Taxa de viza + taxa procesare documente de catre agentie: 80 Euro/persoana (viza se obtine din tara)
•    Asigurarea medicala de calatorie, Asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
•    Bacsisurile pentru ghizi, soferi, etc: 5 Euro/persoana/zi (se achita la fata locului insotitorului de grup)
•    Alte servicii decat cele mentionate in program

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
•    Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
•    Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
•    Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
•    Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti


Acte necesare pentru obtinerea vizei ELECTRONICE de INDIA (nu mai este necesara prezenta la ambasada):
    1 fotografie in format digital color, pe fundal alb cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, fara ochelari
- Format imagine: JPEG
- Dimensiune: minim 10 KB si maxim 300 KB
- Inaltimea si latimea pozei sa fie egale:
    dimensiuni minime 350 pixeli (latime) X 350 pixeli (inaltime)
    dimensiuni maxime 1000 pixeli (latime) X 1000 pixeli (inaltime)
    Copie electronica in format PDF dupa prima pagina a pasaportului cu detalii persoanale: nume, data nasterii, numarul de pasaport, etc.  Verificati ca pasaportul sa fie valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu minim 2 pagini consecutive libere pentru aplicarea stampilei la sosire.
-    Format: PDF
-    Dimensiune: minimum 10 KB si maximum 300 KB
    copie dupa cartea de identitate
    daca ati mai avut viza de India aplicata pe un alt pasaport, copie dupa aceasta
        formularul transmis de agentie completat
    asigurare medicala valabila pe perioada calatoriei
    telefon de contact (indicat telefonul mobil)

Termen de inscriere: Minim 4 saptamani inainte de data plecarii.
 

DOCUMENTE DE CALATORIE
PASAPORTUL SIMPLU SAU ELECTRONIC valabil 6 luni de la data returului


•    Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
•    Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
•    Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru (30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
•    Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
•    Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
•    In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
•    Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
•    Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.


CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI
•    Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
•    Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
•    Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
•    Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
•    Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
•    Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:
•    Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
•    Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
•    Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
•    Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
•    Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.
 

Cod oferta 1Rrezervare