Circuit

India

INDIA - Rajasthan si Nepal 2018

14 zile / de la 1980 EUR


Punct de plecare: Bucuresti
Date plecare: 21 aprilie 2018
Categorie cazare: Hotel 4* - 5*
Transport: Avion
Masa: Conform oferta
 
          

Ţinuturile maharajahilor şi ritualuri nepaleze
INDIA – RAJASTHAN si NEPAL 2018
de la TAJ MAHAL până pe “ACOPERIŞUL LUMII”Delhi – Mandawa – Jodhpur – Ranakpur – Udaipur – Pushkar – Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra Jhansi – Orchha – Khajuraho – Varanasi – Patan – Bhaktapur – Kathmandu

O călătorie de o frumuseţe magică, acompaniată de fascinante poveşti despre zeităţi, care va începe cu citadela contrastelor, Delhi, va continua în Rajasthan cu vizitarea “oraşului albastru”, Jodhpur, a templelor Jain de la Ranakpur, a romanticului Udaipur şi a “oraşului roz”, Jaipur. Itinerarul în India va continua cu Taj Mahal, “o lacrimă de marmură pe obrazul eternităţii”, cu Templul Plăcerilor Interzise de la Khajuraho şi se va încheia în Varanasi cu experienţa răsăritului de soare de pe Gange. Circuitul pe care vi-l propunem va continua cu vizitarea unor splendori mistice, care aparţin unei civilizaţii milenare, mai puţin accesibile din sacrul Nepal, aproape de “Acoperişul Lumii”, Himalaya!

Perioada: 21.04 – 04.05.2018

Ziua 1 / 21.04.2018:  Bucureşti – Doha –  Delhi
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 10:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways QR 222  (12:40 / 17:15) de unde se va pleca spre Delhi cu QR 564 (20:00 / 02:00).  


Ziua 2 / 22.04.2018:  Delhi
Sosire la New Delhi la ora 02:00 şi după formalităţile de viză de pe aeroport vom fi transferaţi la Hotel Crowne Plaza Okhla 5* (sau similar), pentru odihnă. Mic dejun. Vom începe vizitarea contrastantului New Delhi, unde vom putea admira cel mai bine din toată India îmbinarea dintre vechi şi nou. New Delhi este format din 7 oraşe străvechi construite de-a lungul anilor, între sec. al XI-lea şi al XX-lea, fiind considerat cel mai diversificat oraş din punct de vedere al stilurilor arhitecturale. Vom merge în vechiul Delhi, oraş construit pe malurile Râului Yamuna, la începutul sec. al XVII-lea, fostă capitală a Imperiului Mughal în timpul domniei Împăratului Shah Jehan, astăzi etalon al arhitecturii indo-islamice. Vom vizita Chandni Chowk - Scuarul Argintului, odinioară centrul Delhi-ului, o piaţă exotică şi colorată, o zonă aglomerată şi plină de bazare, magazine şi diverse ateliere, Dariba Kalan – Bazarul argintului, Kinari Bazaar şi Paranthawalla Gali. În timpul turului panoramic vom trece pe lângă istoricul Fort Roşu, cel mai important monument al oraşului, palat al Imperiului Mughal şi pe lângă Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construită în anul 1656, în a cărei curte interioară pot fi adunaţi aprox. 25.000 de credincioşi. În finalul zilei vom vizita Raj Ghat, locul de incinerare a lui Mahatma Gandhi devenit Memorialul Gandhi, “Părintele Naţiunii”. Cină şi cazare la Hotel Crowne Plaza Okhla 5* (sau similar).


Ziua 3 / 23.04.2018:  New Delhi – Mandawa
Mic dejun. Dimineaţa vom continua explorarea metropolei cu vizitarea oraşului nou, care a fost capitala Indiei britanice, construit de englezul Luyten ca un oraş simetric, cu străzi largi, grădini îngrijite, vile moderne şi edificii guvernamentale. Vom vizita Qutub Minar, cel mai înalt minaret de cărămidă din India, un exemplu elocvent al arhitecturii indo-islamice, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi vom admira silueta spectaculoasă a Templului Lotus, dedicat cultului Bahai, o adevărată bijuterie arhitecturală. Turul panoramic va continua cu Poarta Indiei – India Gate, un maiestuos Arc de Triumf înalt de 42 m, memorial ridicat în cinstea soldaţilor indieni căzuţi în Primul Război Mondial, Parlamentul, Palatul Prezidenţial – Rashtrapati Bhawan, zona diplomatică şi se va încheia cu zona comercială de lângă Connaught Place. Plecare spre Mandawa, un veritabil muzeu în aer liber, mic principat feudal situat în pitoreasca regiune Sheikawati din Rajasthan. Frescele care decorează faţadele "havelis-urilor” ilustrează scene de luptă, viaţa cotidiană şi mituri religioase. Cină şi cazare în Mandawa la Hotel Desert N Dunes 4* (sau similar).


Ziua 4 / 24.04.2018:  Mandawa – Jodhpur
Mic dejun. Plecare spre "oraşul albastru" Jodhpur, fondat în anul 1459, cel mai vechi oraş din Rajputana, fiind ridicat cu 30 de ani înainte de Bikaner, cu o sută de ani înainte de Udaipur şi cu aproape trei secole mai vechi decât Jaipur. Vom vizita Fortul Meherangarh, unul dintre cele mai impunătoare şi fascinante forturi ale statului, cu cele 7 porţi în spatele cărora vom descoperi Motimahal - Palatul Perlelor, Phool Mahal - Palatul Florilor şi Sukh Mahal - Palatul Plăcerilor. În continuarea zilei vom avea timp să explorăm piaţa locală cu artizanatul specific, cu bijuterii din argint, tablouri, obiecte din piele, marionete, textile etc. Cină şi cazare în Jodhpur la Hotel Fern Residency 4*+ (sau similar).


Ziua 5 / 25.04.2018:  Jodhpur – Ranakpur  – Udaipur
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre Udaipur, cel mai pitoresc oraş al Rajasthanului, considerat   “bijuteria” regatului Mewar, condus de dinastia Sisodia timp de 1.200 de ani. Pe parcurs vom face o oprire pentru vizitarea Ranakpur-ului, faimos pentru cel mai mare complex de temple Jain din India: Templul Chaumukha sau Templul cu 4 Feţe, templu principal, construit din marmură, având 29 de încăperi şi mai bine de 1.400 de pilaştri, niciunul identic cu celălalt, fiind dedicat lui Adinath, primul tirthankara, cel care a pus bazele jainismului, una dintre cele mai vechi religii şi filozofii ale lumii. Sosire la Udaipur, cel mai romantic oraş din Rajasthan, cunoscut sub numele de “Veneţia estului” sau “Oraşul Lacurilor”. În anul 2009 a fost desemnat ca fiind “cea mai frumoasă destinaţie pentru turişti”. Palatele de marmură, caleidoscopul de străduţe, temple, grădini frumos aliniate şi lacuri, fac ca Udaipur, “Oraşul Zorilor”, să pară un miraj. Vom face o vizită la City Palace, magnificul palat, cel mai mare complex din Rajasthan, construit din granit strălucitor şi marmură, care se ridică maiestuos deasupra Lacului Pichola. Turul va continua cu vizita la Saheliyon-Ki-Bari, o grădină cu frumoase fântâni, piscine cu lotuşi şi chioşcuri cu elefanţi sculptaţi în marmură şi se va încheia cu o plimbare cu barca pe apele romanticului Lac Pichola pentru a admira apusul de soare. Măreţia lacului este accentuată de minunatele palate ale Lacului Jagat Niwas şi Jag Mandir. Cină şi cazare în Udaipur la Hotel Justa Rajputana 4*+ (sau similar).


Ziua 6 / 26.04.2018:  Udaipur – Pushkar – Jaipur
Mic dejun. Itinerarul zilei de astăzi ne va purta spre Pushkar, oraşul sacru din Rajasthan, celebru pentru frumuseţea peisajului şi a celor peste 400 de temple. Vom vizita principalele atracţii turistice, faimosul Lac Pushkar şi singurul templu din India dedicat lui Brahma, Templul Savitri sau Templul Rangnath. Anual, la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie, se desfăşoară una dintre cele mai mari pieţe de cămile din lume, devenită una din marile atracţii din Pushkar. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Jaipur, capitala Rajasthanului, pentru a continua vizitarea aşa-numitului ”Triunghi de Aur“: Delhi – Agra – Jaipur.  Cină şi cazare în Jaipur la Hotel Clarks Amer 4*+ (sau similar).


Ziua 7 / 27.04.2018:  Jaipur   
Mic dejun. Vom începe vizitarea “oraşului roz”, a cărui  culoare de bun venit a fost dată clădirilor cu ocazia vizitei Prinţului Albert, oraş construit după reguli de planificare urbană Hindu, alcătuit din 9 zone de clădiri bine delimitate de străzi largi, fiind astfel singurul oraş din lume care reflectă cele 9 diviziuni ale Universului, pe care îl putem considera oglinda a tot ce reprezintă Rajasthanul: cultură, tradiţie, societate şi cel mai important, oamenii. Vom vizita Fortul Amber, fosta capitală a Rajasthanului până în anul 1728, un exemplu impresionant de arhitectură Rajput, cu terase şi turnuri impresionante care se reflecta în Lacul Maota. Astăzi ne vom simţi ca nişte regi, deoarece, păstrând vechea tradiţie, vom urca dealul către Fort Amber pe elefanţi, aşa cum membrii familiilor regale o făceau odinioară. Fortul, de un rafinament aparte, cu pereţi acoperiţi de minunate picturi murale, pietre preţioase şi oglinzi, a fost construit de către Man Singh I în anul 1592 şi completat de către descendentul său, Jai Singh I. Dincolo de aspectul său exterior robust, interiorul surprinde prin rafinamentul artistic. Se va vizita Sheesh Mahal - Sala Oglinzilor, Jai Mahal şi alte palate din interiorul fortului. În continuare vom face un stop pentru fotografii la Hawa Mahal - Palatul Vântului, special prin faţada sa cu cele 953 de ferestre prin care doamnele curţii puteau să observe viaţa cotidiană a oraşului fără a fi văzute, după care vom vizita City Palace - Palatul Maharajahului din centrul oraşului vechi, o îmbinare între arta Rajasthani şi cea Mughal, împărţit în mai multe curţi interioare, grădini şi clădiri, dintre care o parte s-a transformat în muzeu. O ultimă vizită o vom face la Jantar Mantar, cel mai mare şi bine conservat dintre cele 5 observatoare construite de astronomul Maharaja Jai Singh în sec. al XVIII-lea. Cină şi cazare la Hotel Clarks Amer 4*+ (sau similar).


Ziua 8 / 28.04.2018:  Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra
Mic dejun. Dimineaţa vom pleca spre Fatehpur Sikri, oraşul construit în gresie roşie de Akbar cel Mare, unul dintre cele mai strălucitoare exemple de arhitectură, realizat în anul 1578 în onoarea sfântului Sufi Sheeikh Salim Christi pentru împlinirea rugăciunilor de a avea un descendent masculin la tron. Arhitectura care surprinde prin bogata decoraţie a palatelor sale “vorbeşte” despre toleranţa religioasă a lui Akbar, fiind o minunată compoziţie de stiluri hindu şi musulmane. Vom avea prilejul de a admira Panch Mahal, mormântul sfântului sufist Shaikh Salim Chishti şi Moscheea Jama Masjid, una dintre cele mai mari şi mai frumoase moschei din lume, despre care se spune că este o copie a moscheii din Mecca. Fosta capitală a împăratului moghul Akbar, a fost însă abandonată după doar 12 ani din cauza lipsei de apă, devenind dintr-o nestemată arhitectonică un “oraş fantomă”. Traseul va continua spre Agra, fostă capitală a mogulilor, astăzi celebră în întreaga lume pentru faimosul Taj Mahal, “visul în marmură albă”, eternul monument al dragostei, construit de împăratul Shah Jahan în anul 1630, în memoria iubitei sale soţii, Mumtaz Mahal sau cum spunea poetul “dragostea unui împărat încrustată în piatră”. Cu siguranţă, Taj Mahal este cel mai vizitat monument al Indiei şi va reprezenta momentul de maximă emoţie al acestui tur. Conform legendelor, Shah Jahan dorea să construiască o replică a Taj Mahal-ului în marmură neagră, care să-i servească drept mormânt, însă această dorinţă a rămas doar un vis, împăratul fiind ulterior înmormântat alături de soţia sa, în Taj Mahal. Turul va continua cu vizitarea Fortului Agra, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, construit în perioada mogulă, într-un stil arhitectonic eclectic, pe malul Râului Yamuna, în anul 1565. Fortul, prima reşedinţă a împăraţilor moguli, este o adevărată metropolă seculară care adăposteşte palate, moschei, grădini şi pavilioane. Fiecare împărat şi-a adus contribuţia sa, devenind astfel un adevărat “oraş în oraş”. Împăratul Shah Jahan a fost exilat în acest fort de către propriul său fiu, petrecându-şi aici ultimii ani din viaţă, cu singura mângâiere că putea privi îndelung către Taj Mahal, locul în care se odihnea iubita sa soţie. Cină şi cazare în Agra la Hotel Clarks Shiraz 5* (sau similar).


Ziua 9 / 29.04.2018:  Agra – Jhansi – Orchha – Khajuraho
Mic dejun. Transfer la gară pentru a lua trenul Bhopal Satabadi Express spre Jhansi (plecare 08:11 – sosire 10:45). Din Jhansi, vom fi preluaţi de maşina cu care ne vom îndrepta spre Orchha, exemplu strălucit de palat fortificat medieval, din perioada dinastiei Bundela. Aici vom putea face o inedită incursiune fotografică în atmosfera medievală a fortului cu palatele sale. Vom admira Jahandir Mahal, mausoleu construit în sec. al XVII-lea pentru comemorarea Împăratului Jehangir, Raj Mahal, Rai Praveen Mahal şi câteva temple: Ram Raja Mandir, Chaturbhuj, construit pe o masivă platformă din piatră şi Lakshminarayan, al cărui interior păstrează interesante picturi murale. În continuarea zilei vom pleca spre Khajuraho. Cină şi cazare în Khajuraho la Hotel Ramada 4*+ (sau similar).


Ziua 10 / 30.04.2018:  Khajuraho – Varanasi
Mic dejun. Dimineaţa vom face un tur al micii localităţi Khajuraho, celebră prin complexul templelor hindu şi jain. Templele din Khajuraho sunt considerate a fi o minune artistică de o creativitate unică şi cu totul specială, oferită întregii lumi de către India. Templele au fost construite între anii 950 - 1050 de către regii dinastiei Chandela şi au devenit faimoase pentru sculpturile murale cu o rară fineţe a detaliului, reprezentând scene din Kamasutra, scene care preamăresc viaţa în toate aspectele ei (din cele 85 de temple originale au rezistat timpului doar 22). Vom vizita templele de vest, Templul Lakshamana, cel mai bine conservat şi Kandariya Mahadeva, templul cel mai ornamentat, pe ale cărui faţade sunt amplasate peste 600 de statui, acesta fiind locul în care se desfăşoară festivalul anual de dans. Transfer la aeroport pentru zborul spre Varanasi, unul dintre cele mai vechi oraşe din lume cunoscut şi ca Benares sau Kashi, situat pe malurile Gangelui. Pentru credincioşii hinduşi, Varanasi, oraşul sfânt, este nu numai unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din India, ci şi singurul loc în care mulţi dintre ei vin special pentru a-şi sfârşi zilele, căci dacă în orice alt loc din lume sfârşitul este aşteptat cu teama, aici, în Varanasi, pe malurile Gangelui, moartea este aşteptată cu speranţă, deoarece numai aici, conform credinţei, ea constituie adevărata mântuire. Hinduşii cred că cei care mor aici, pe malurile fluviului sfânt, sunt izbăviţi de povara reîncarnărilor (samsara), ies din lanţul Karmic şi reuşesc să atingă starea supremei eliberări, Nirvana. După sosire vom intra în atmosfera acestui oraş mai vechi decât istoria, vizitând Templul Bharat Mata, în traducere India Mamă, dedicat patriei şi venerat de toţi indienii, indiferent de castă sau de apartenenţă religioasă. Templul este ridicat pe 5 piloni, fiecare dintre ei simbolizând focul, apa, pământul, cerul şi vântul şi adăposteşte o hartă tridimensională a Indiei sculptată în marmură. În timpul turului panoramic vom trece pe lângă Benares Hindu University şi Templul Vishwanath. Seara, dacă se doreşte, vom vizita Dasaswamedh Ghat, aflată pe malul Gangelui, pentru a asista la “rugăciunea de seară”, care începe imediat după apus. “Spectacolul “ este de neuitat, o îmbinare de sunet şi lumini provenite de la lămpile credincioşilor, un ceremonial religios cu rădăcini în ritualurile vedice ale focului, însoţit de incantaţiile brahmanilor şi de cântecele pelerinilor prezenţi. Cină şi cazare în Varanasi la Hotel Clarks Varanasi 4* (sau similar).


Ziua 11 / 01.05.2018:  Varanasi  – Kathmandu
Dimineaţa devreme, vom avea parte de o experienţă unică plutind cu barca la răsărit de soare pe fluviul sacru Gange, prilej de a admira ghat-urile în lumina dimineţii, unde mii de pelerini participă la ritualurile de rugăciune şi îmbăiere purificatoare în apele sfinte ale fluviului. Clopotele templelor, murmurul rugăciunilor localnicilor, meditaţia lor, locurile de incinerare ale căror ruguri ard neîntrerupt, vor face din această plimbare o experienţă unică, după care ne vom întoarce la hotel pe străduţele labirintice ale oraşului. Mic dejun şi deplasare la Sarnath, “locul cu căprioare”, unde Buddha a ţinut prima sa predică după iluminare. Se va vizita Stupa Chaukandi, monument impunător din cărămidă roşie, Stupa Dhamek, cel mai important monument din regiune, Muzeul, cu o bogată colecţie de sculpturi budiste şi celebrul capitel al coloanei Ashoka, emblema Indiei de astăzi. Transfer la aeroport pentru zborul spre Kathmandu. După formalităţile de frontieră din aeroport, transfer la hotel pentru cazare. După-amiază vom avea timp pentru acomodarea cu atmosfera nepaleză, pentru activităţi individuale sau cumpărături în pitorescul cartier Thamel, inima industriei turistice a Nepalului. Cină şi cazare în Kathmandu la Hotel The Grand 4* (sau similar).


Ziua 12 / 02.05.2018:  Kathmandu – Patan – Bhaktapur – Kathmandu
Dimineaţa devreme, în cazul în care condiţiile meteo şi de vizibilitate sunt favorabile, veţi putea efectua opţional, un zbor panoramic deasupra Himalayei, “Acoperişul lumii”, o experienţă fascinantă, ocazie unică de a admira vârfurile înzăpezite ale Everestului şi ale celorlalte vârfuri de peste 8.000 m. Mic dejun. Deplasare în Valea Kathmandu spre Patan, oraş străvechi cunoscut ca Lalitpur, situat la 5 km sud-est de Kathmandu, un adevărat muzeu în aer liber, cu numeroase temple, statui ale zeităţilor protectoare şi un vast tezaur artistic în bronz şi lemn. Diversitatea culturii medievale a permis atât hinduismului, cât şi buddhismului să transforme oraşul Kathmandu într-un oraş al artelor frumoase, plin de temple hinduse şi monumente buddhiste. Vom vizita Templul Pasupathinath, cel mai sacru templu hindu din Nepal dedicat lui Shiva, ridicat pe malul Râului Bagmati, în apropiere de cea mai mare stupa tibetană, care are pictaţi ochii atotvăzători ai lui Buddha şi care are la bază o mulţime de roţi de rugăciune, veche de 2.500 de ani, centrul culturii tibetane din Nepal, numită Stupa Bodhanath, cu o înălţime de 36 m, care închide valea estică, în apropierea a zeci de frumoase mănăstiri buddhiste şi comunităţi tibetane înfloritoare. După-amiază vom pleca la Bhaktapur, cunoscut ca Bhadgaon, faimos pentru arta şi arhitectura medievală, aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vizita Durbar Square, unde vom fi impresionaţi de Poarta Leului, Poarta de Aur, Palatul celor 55 de ferestre, Templul Batsala şi statuia Regelui Bhupatendra Malla. Turul va continua cu vizitarea unei alte piaţete, unde vom remarca unul dintre cele mai înalte temple – pagoda Templul Nyatapola şi un alt templu impresionant prin dimensiunile sale, dedicat zeului terorii, numit Templul Bhairavnath. Spre sfârşitul turului ne vom deplasa în următoarea piaţetă, unde vom admira Templul Dattatraya, construit în anul 1427 din trunchiul unui singur copac. Cină şi cazare în Kathmandu la Hotel The Grand 4* (sau similar).


Ziua  13 / 03.05.2018:  Kathmandu – Doha
Mic dejun. Tur panoramic al oraşului Kathmandu care va include Hanuman Dhoka sau Durbar Square – centru cultural, social şi religios, piaţa istorică cu palate elegante, grădini, case cu ferestre vechi şi balcoane din lemn sculptat, temple vechi în formă de pagodă, locul în care sunt oficiate slujbele solemne de încoronare a regilor nepalezi, Templul Zeiţei vii Kumari, care se află în vecinătatea Palatului Hanuman Dhoka, Kasthmandap, monument construit din lemnul unui singur arbore şi atribuit regelui Laxmi Narshinga, Templul Ashok Vinayek – templu mic, dar deosebit de important, cunoscut şi sub numele de Kathmandu Ganesh sau Maru Ganesh. După-amiază vom vizita cel mai vechi şi enigmatic altar din valea Kathmandu, Stupa Chaitya Swayambhunath (aşezată pe locul de unde se spune că a fost creat Kathmandu din lacul primordial), unul dintre cele mai importante monumente budiste din lume, aflat la 3 km vest de Kathmandu, ridicat, se spune, cu aprox. 2.000 de ani în urmă. Stupa este o suprastructură pictată pe toate cele 4 părţi cu ochii lui Buddha, cunoscută şi ca “templul maimuţelor”, un loc care oferă o frumoasă panoramă asupra capitalei. Timp liber pentru ultimele cumpărături urmat de “Farewell Dinner”, cina de bun rămas, într-un local specific cu muzică şi dansuri tradiţionale, după care vom fi transferaţi la aeroport. Conform tradiţiei şerpaşilor prin care se manifestă prietenia şi respectul pentru cei care au păşit în Nepal, vom primi o “Khada”, un simbol norocos, semn al dragostei şi al faptului că multe dintre dorinţele noastre pentru un viitor mai bun se vor îndeplini. Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 651 (20:45 / 23:40).


Ziua 14 / 04.05.2018:  Doha – Bucureşti
Sosire la Doha la ora 23:40, de unde se va pleca spre Bucureşti cu QR 219 (07:00 / 11:05).

 


TARIF:  1980 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 390 EURO
(tarif  valabil pt. un grup minim de 15 turişti; pt. 10 - 14 turişti, tariful se majorează cu 90 euro/pers.)  

 


TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Delhi şi Kathmandu – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe rutele: Khajuraho – Varanasi  şi  Varanasi – Delhi – Kathmandu  
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- transport cu trenul Bhopal Shatabdi Expres: Agra – Jhansi   
- 5 nopţi de cazare în hoteluri de 5* şi  7 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- mesele menţionate în program: 12 mic dejunuri și 12 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOU Începând cu anul 2018, agenţia ofera transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
•  Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
•  Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
•  Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
•  Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
 

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. şi pentru zborurile interne: aprox. 95 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)  
- taxa de viză şi procesare pentru India: 50 euro/pers., care se achită la agenţie   
- taxa viza Nepal: 25 usd, care se achită individual la sosirea pe aeroport în Kathmandu
- taxe de ieşire de pe aeroporturi (în cazul în care se aplică)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 60 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
·    zbor panoramic deasupra Himalayei – “Acoperişul lumii”: aprox. 200 euro/pers.
- conducător român de grup

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- 1 poza tip paşaport (va fi necesară pentru obţinerea vizei de Nepal pe aeroportul din Kathmandu)
- 1 fotografie în format digital color, pe fundal alb, format JPEG
- copie electronică în format PDF după prima pagină a pașaportului cu detalii personale
- aplicaţia pentru viza de India se face online de către agenţie

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti    

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
 

Cod oferta 12Rrezervare