Circuit

India

INDIA Nestematele Triunghiului de Aur si Parcul National Ranthambore

9 zile / de la 1265 EUR


Punct de plecare: BUCURESTI
Date plecare: 10.04.2019
Categorie cazare: Hotel 4-5*
Transport: avion
Masa: conform ofertei
 
          

INDIA Nestematele Triunghiului de Aur si Parcul National Ranthambore

Delhi – Agra – Fatehpur Sikri – Ranthambore – Jaipur – Delhi

Perioada: 10.04.2019 – 18.04.2019
(9 zile/8 nopti)


Va invitam sa descoperiti una dintre cele mai vechi si mai influente civilizatii din lume. O tara cu un trecut inimaginabil de bogat, caracterizata in prezent printr-o mare varietate culturala si geografica. O tara care fascineaza prin contraste neasteptate intre saracie si frumusete. Aceasta calatorie include vizita celor mai importante vestigii ale Imperiului Mogul de odinioara, monumente de
o frumusete nemuritoare dar si safari intr-unul dintre cele mai renumite parcuri nationale din nordul Indiei.PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1 (10.04): BUCURESTI – AMSTERDAM – DELHI

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:00. Plecare spre Amsterdam cu compania KLM la ora 07:00. Sosire in Amsterdam la ora locala 09:00. Decolare spre Delhi la ora 14:25. Sosire in Delhi in cursul noptii (ora 01:45, noaptea de 10/11.04). Dupa traditionalul “Bun venit in India!”, transfer la hotel. Cazare in Delhi, la hotel Radisson Blu Pashchim Vihar 5* (sau similar).

Ziua 2 (11.04): DELHI
Mic dejun. Dimineata, tur panoramic al Vechiului Delhi (Old Delhi) – construit de imparatul mogul Shah Jahan pe malul raului Yamuna la inceputul secolului al XVII-lea. Vechiul Delhi a fost capitala Imperiului Mogul ce a lasat mostenire generatiilor ulterioare multe palate si forturi uimitoare care reflecta desavarsirea arhitecturii mogule. Se va admira din exterior Fortul Rosu (UNESCO) - complex magnific construit cu scopul de a deveni paradisul personal al imparatului Shah Jahan. Plimbare printre stradutele pline de culoare ale zonei comerciale vechi, Chandni Chowk, pentru a simti aromele ametitoare ale mirodeniilor locale. Turul include intrari la Jama Masjid (Moscheea de Vineri) - ultima cladire construita de Shah Jahan, care este in prezent cea mai mare moschee din India. Dupa-amiaza, tur in partea noua a orasului (New Delhi). Contrastul dintre Vechiul Delhi si Noul Delhi se va vedea la tot pasul, turul dezvaluind cealalta fata a orasului, ce aminteste de perioada cand New Delhi a fost capitala Imperiului Britanic in India. Vor putea fi admirate din exterior: Poarta Indiei – ridicata initial in onoarea soldatilor indieni ucisi in Primul Razboi Mondial si devenita simbol al orasului si al independentei, Parlamentul, resedinta presedintelui si cartierul diplomatic. Intrari la situl UNESCO Mormantul lui Humayun si in Templul Sikh Bangla Sahib Gurudwara. Mormantul lui Humayun, construit in 1570, are o valoare deosebita intrucat a fost primul mormant-gradina de pe subcontinentul Indian si a fost o sursa de inspiratie de-a lungul timpului pentru alte monumente dintre care cel mai important este Taj Mahalul. Cina si cazare la hotel Radisson Blu Pashchim Vihar 5* (sau similar).

Ziua 3 (12.04): DELHI – AGRA (~205 km, ~ 4 ore)
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Agra. Sosire dupa aproximativ 4 ore si cazare la hotel. Dupa-amiaza, vizita Fortului Agra, unde au avut resedinta marii imparati moguli Akbar, Jahangir si Shah Jahan. Acestia l-au impodobit cu marmura, pietre pretioase si gradini frumos aranjate. Intr-unul din turnurile acestui fort a fost exilat Shah Jahan de catre fiul sau Aurangzeb. Se spune ca ultimii sapte ani ai vietii sale, Shah Jahan, intemnitat in Fortul din Agra, i-a petrecut admirand frumusetea Taj Mahalului care se inalta nu departe de el. Cina si cazare la hotel Clarks Shiraz 5* (sau similar) in Agra.

Ziua 4 (13.04): AGRA – FATEHPUR SIKRI – RANTHAMBORE (~252 km, ~ 6 ore)
Ziua va incepe devreme cu un tur panoramic al orasului Agra, odinioara capitala mogulilor, si vizita, la rasarit de soare, a uneia dintre cele mai cunoscute minuni ale lumii, Taj Mahal,. Cladirea de marmura a Taj Mahalului, un durabil simbol al iubirii, a fost construita intre 1631 si 1648 la ordinul imparatului mogul Shah Jahan in memoria iubitei lui sotii, Mumtaz. In 1983, Taj Mahalul a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO datorita marii sale valori istorice si culturale. Poetul englez Edwin Arnold descria Taj Mahal-ul ca fiind "nu un monument de arhitectura, ci dragostea unui imparat incrustata in piatra" iar lui Rabindranath Tagore ii placea sa spuna ca Taj Mahalul este "o lacrima pe obrazul timpului". Intorcere la hotel, mic dejun si pornim catre Rathambore. Urmatoare oprire va fi Fatehpur Sikri (UNESCO), construit in a doua jumatate a secolului XVI de catre Imparatul Akbar pentru a fi noua capitala a imperiului Mogul. Orasul insa a indeplinit acest rol doar 12 ani (intre 1573 si 1585), dupa care a fost abandonat. Fatehpur Sikri a mai fost supranumit si orasul fantoma fiind nelocuit de sute de ani. Trecutul formidabil al acestui oras este reflectat de pavilioanele si palatele marete din gresie rosie. Vom admira superbele constructii ale orasului, construite intr-un amalgam de stiluri - mogul, indian, persan si islamic, printre care: Panch Mahal - palatul cu cinci etaje si multe alte edificii impresioanante. Spre seara, sosire la Ranthambore. Cina si cazare la hotel Abhyaran Rathambore by 1589 4*  (sau similar) in Ranthambore.

Ziua 5 (14.04): PARCUL NATIONAL RANTHAMBORE
Dis de dimineata ne imbarcam in jeep-uri si pornim la intalnirea cu tigrii bengalezi intr-unul dintre puţinele sanctuare ale acestui rege neincoronat al animalelor – Parcul National Ranthambore. Datorita masurilor dure anti-braconaj si de protecţie, coroborate cu un management eficient, Ranthambore a devenit unul dintre cele mai mari parcuri nationale din nordul Indiei, precum si o rezervatie-cheie pentru supravietuirea acestor feline. Masurile drastice au dus la cresterea numarului tigrilor In asemenea masura incat, la ora actuala, Ranthambore exporta tigri pentru repopularea altor rezervaţii din India. Primul "export" a fost unul deosebit de spectaculos, constand In tranchilizarea si transportul cu elicopterul a lui Dara, un impunator mascul adult. Pe data de 28 iunie 2008, Dara a fost translocat in rezervaţia Sariska, la bordul unui elicopter militar de tip Mi-17. Ranthambore nu este doar una dintre ultimele fortareţe ale tigrilor. Rezervaţia ofera adapost si condiţii optime de trai si pentru alte specii de animale, unele dintre ele fiind emblematice pentru fauna Indiei. Norocosii care au privilegiul sa viziteze aceasta lume, inca neintinata de om, vor observa leoparzi, turme de mistreţi, cerbi sambar, antilope nilgai si gauri (cele mai mari bovine salbatice din lume). Celelalte carnivore care populeaza parcul sunt redutabilii caini salbatici dhole, hienele dungate si ursii furnicari alaturi de rasi caracal, pisici-leopard, pisici de jungla si pisici-pescar. Printre pradatori se mai numara lupi, vulpi, manguste, sacali, crocodili si pitoni. Flora parcului cuprinde 539 specii de plante diverse, 300 specii de copaci, adapostind peste 270 specii de pasari. O alta importanta atracţie a rezervaţiei este batranul fort cu acelasi nume, ridicat in secolul al X-lea de catre prinţii rajputi, cu rol de aparare impotriva invaziilor musulmane. In interiorul fortului, pot fi inca admirate cele trei temple din piatra rosie de Karauli, dedicate zeitaţilor hinduse Shiva, Ganesh si Ramlalaji. Turistii amatori de peisaje sublime pot zabovi pe malul lacului Padam Talao, cel mai intins ochi de apa din Ranthambore. In apropiere pot fi admirate: Jogi Mahal - o minunata cladire din piatra rosie, odinioara conac de vinatoare al membrilor familiei regale din Jaipur - si banyanul gigant care a sporit faima rezervaţiei, al doilea arbore ca marime din India. Retur la hotel pentru mic dejun si relaxare. Pranz la hotel si odihna inaintea celui de-al doilea game drive, de seara. Cina si cazare la hotel Abhyaran Rathambore by 1589 (sau similar) in Ranthambore.

Ziua 6 (15.04): RANTHAMBORE – JAIPUR (~150 km, ~ 3 ore)
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Jaipur, capitala statului Rajasthan, oras faimos datorita istoriei sale bogate in evenimente si apreciat pentru pietrele pretioase si obiectele mestesugaresti de aici. Pe parcursul acestei calatorii vom descoperi un taram aparte, unde traditiile stravechi sunt respectate cu sfintenie. Sosire in « Orasul Roz » si cazare la hotel. Spre seara, vizita la Templul Birla, un impresionant templu hindus. Cina si cazare la hotel Park Regis 4* (sau similar) in Jaipur.

Ziua 7 (16.04): JAIPUR
Mic dejun. Dimineata excursie la binecunoscutul Fort Amber, construit pe culmea unui deal, fort care ilustreaza perfect splendoarea in care traiau maharajahii de odinioara. Drumul de la poalele dealului la poarta fortului este parcurs pe spatele elefantilor. De-a lungul secolelor, impunatoarea constructie a jucat rol de palat, dar si de unitate administrativa si bastion militar. In interior, vom vizita: Gradina Charbagh, Sukh Niwas sau Palatul Placerilor, Jai Mandir sau Holul Victoriei, care adaposteste Sheesh Mahalul (Sala Oglinzilor), Diwan-i Am sau Holul pentru audiente publice, Diwan-i-Khas, Holul audientelor private,  diferite porti frumos decorate (Ganesh Pol – Poarta lui Ganesh, Chand Pol - Poarta Lunii, etc) si alte palate. Dupa-amiaza, vizita Orasului Roz, denumit astfel datorita caselor sale vechi, varuite in aceasta nuanta. Turul include intrare la Muzeul din Palatul Orasului si Observatorul Jantar Mantar (UNESCO), unul din cele cinci observatoare construite de maharajahul Sawai Jai Singh II, conducator din dinastia Rajput. Observatorul, construit la inceputul secolului XVIII, este situat intr-un parc si contine mai multe instrumente de piatra care furnizeaza informatii detaliate si destul de exacte despre corpurile ceresti. Vizita se va incheia cu o plimbare pe langa Hawa Mahal - Palatul Vanturilor, renumit pentru fatada sa elaborata cu cele 1000 de ferestre care permiteau odinioara doamnelor de la curte sa urmareasca procesiunile fara a fi vazute. Cina si cazare la hotel Park Regis 4*(sau similar) in Jaipur.

Ziua 8 (17.04): JAIPUR – DELHI (~260 km, ~ 6 ore)
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Delhi. Dupa-amiaza, sosire in Delhi si vizita complexului Arheologic Qutb (UNESCO). Cel mai faimos monument din Complexul Arheologic Qutb este Qutb Minar, cel mai inalt minaret de caramida din lume (72,5 m) si totodata cel mai vechi exemplu de arhitectura islamica al subcontinentului (construit in 1199). In interiorul Complexului se vor vizita si: Quwwatu'l-Islam - cea mai veche moschee din nordul Indiei, Alai-Darwaza – o magnifica poarta de intrare in moschee, minaretul sultanului Alau-ud-din Khilji – proiect impresionant ramas neterminat, si o curiozitate metalurgica – o coloana din fier care nu a ruginit de-a lungul secolelor. Spre seara, deplasare catre la hotel Radisson Blu Pashchim Vihar 5* (sau similar). Cina de ramas bun si odihna. In cursul noptii 17/18.04, la ora 01:15, transfer la aeroportul din Delhi pentru zborul de intoarcere.

Ziua 9 (18.04): DELHI – AMSTERDAM – BUCURESTI
Imbarcare pe cursa Delhi – Amsterdam, compania KLM, cu decolare la ora locala 03:45 dimineata; sosire in Amsterdam la ora locala 8:35; decolare spre Bucuresti la ora 09:30. Sosire in Otopeni la ora 13:10.


PRET/persoana: 1265 EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)
Supliment camera single: 350 EURO / persoanaSERVICII INCLUSE:

•    transport cu avionul Bucuresti – Delhi – Bucuresti (escale la Amsterdam) cu compania KLM;
•    8 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) in hoteluri de 4* si 5*: 3 nopti in Delhi, 1 noapte in Agra, 2 nopti in Ranthambore, 2 nopti in Jaipur, cu exceptia zilei de safari in Ranthambore unde cazarea este cu pensiune completa (mic dejun, pranz si cina);
•    transport cu autocar dotat cu aer conditionat pe toata durata calatoriei conform programului;
•    tururile si excursiile mentionate in program;
•    plimbare cu ricsa in Old Delhi (2 persoane pe ricsa);
•    plimbare pe elefanti la Fortul Amber (in functie de disponibilitate, alternativ plimbare cu jeep-ul);
•    2 sesiuni de safari cu insotitor naturalist (6:00h – 9:30h si 16:00 – 19:30) in Parcul National Ranthambore;
•    ghizi locali vorbitori de limba engleza;
•    intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
•    insotitor roman de grup pe toata durata calatoriei;
•    taxele de aeroport pentru zborurile internationale (pot suferi modificari);
•    taxa de viza si procesare acte India (in valoare de 50 EURO/persoana - poate suferi modificari).

Nota: Taxa de viza si taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna septembrie 2018. In situatia majorarii de catre consulat sau de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data aplicarii pentru viza sau a emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.NU SUNT INCLUSE:

•    bacsisurile pentru soferi si ghizi locali, se practica in zona (aproximativ 40 USD/persoana - se vor achita prin insotitorul de grup, la sosirea in India);
•    apa si alte bauturi la mese;
•    excursiile optionale;
•    asigurarea medicala (recomandata) si asigurarea storno; polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice;
•    orice alte servicii care nu sunt mentionate in program.ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
10.04: Bucuresti 07:00 – Amsterdam 09:00 / 14:25 – Delhi 01:45 (noaptea de 10/11.04)
18.04: Delhi 03:45 – Amsterdam 08:35 / 09:30 – Bucuresti 13:10


GRUP MINIM:
30 persoane. Pentru un grup de 25-29 persoane, pretul se majoreaza cu 35 EURO/persoana. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 50 EURO/persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE:

TERMENE DE PLATA:

-    20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
-    60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
-    20%  din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

-    5% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile - 91 zile inaintea plecarii;
-    20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile inaintea plecarii;
-    50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile - 46 zile inaintea plecarii;
-    80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
-    100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:

-    Pasaport valabil minim 6 luni de la data returului, cu cel putin 2 pagini libere
-    Formular de viza completat electronic de catre fiecare solicitant de viza
-    fotografie recenta color, dimensiuni 5 cm x 5 cm

Termen limita de transmitere a actelor pentru viza India: 4 saptamani inainte de data plecarii. Durata de procesare a vizelor pentru grupuri este de aproximativ 2 saptamani.
IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in „conditiile de retragere” aferente zilei in care se efectueaza retragerea.


TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):

20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.


OBSERVATII:

•    DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI, VIZA VALABILA (vezi sectiunea “Acte necesare pentru obtinerea vizei”); TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
•    clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
•    conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
•    persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
•    agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
•    tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
•    distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
•    hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
•    pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
•    persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
•    agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
•    agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
•    in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
•    conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
•    conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
•    politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
•    agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
•    excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor;
•    oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna septembrie 2018; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica atat pretul excursiei, cat si pretul excursiilor optionale;
•    bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
•    asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
•    prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.Cod oferta 2Drezervare