Circuit

Egipt

CIRCUIT EGIPT - CROAZIERA PE NIL Primavara 2018 plecare din Bucuresti zbor Turkish Airlines

10 zile / 1155 EUR


Punct de plecare: Bucuresti
Date plecare: 27 aprilie 2018
Categorie cazare: Hotel 5*
Transport: Avion
Masa: Conform oferta
 
rezerva_acum
          

CIRCUIT EGIPT - CROAZIERA PE NIL Primavara 2018 pachet 10 zile plecare din Bucuresti zbor Turkish Airlines

Circuit Egipt 5* Cairo - Aswan - croaziera pe Nil - Luxor - Hurghada
Plecare 27.04.2018 - 9 nopti / 10 zile

 

TOATE TAXELE INCLUSE IN TARIF !

 

Descopera misterele Egiptului Antic si exploreaza legendele templelor stravechi!
Program complex cu vizite incluse in: Aswan - Kom Ombo - Edfu - Luxor
Rasfat si relaxare in Hurghada, superba statiune la Marea Rosie


AVANTAJELE PROGRAMULUI
• cazare Le Meridien Pyramids 5*(Demipensiune)
• Tren vagon dormit (Cairo-Aswan; demipensiune)
• cazare Aswan hotel 5*(Demipensiune)
• Croaziera pe Nil Semiramis sau similar 5*(Pensiune completa)
• Optional se poate face excursie la Abu Simbel
• Cazare Hurghada hotel 5*(All Inclusive)
• Taxa de aeroport inclusa!
• Taxa de viza inclusa!
• Bacsis inclus!
• Transfer intern inclus!
• Asistenta in limba romana /ghid egiptolog pe toata durata croazierei;
• Bonus! Asigurare Medicala si STORNO, indiferent de varsta!Descriere Program

Ziua 1 (27.04.2018) Bucuresti – Cairo
19:30- Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnirea cu reprezentatul agentiei si imbarcare pe cursa Turkish Airlines spre Cairo via Istanbul.Decolare din Bucuresti la 21:40, sosire la Istanbul la 23:00 si plecare mai departe catre Cairo a II-a zi  la 00:35. Sosire la Cairo la 01:45(ora locala). Transfer la hotel Le Meridian Pyramids 5*, situat in zona piramidelor, cu priveliste superba spre Piramida lui Keops. Cazare la hotel.

Ziua 2 (28.04.2018) Cairo
Mic dejun. Ziua incepe dimineata devreme cu vizita exterioara a piramidelor din Giza. Istoria fascinanta a Egiptului Antic ne va face sa ne intoarcem in timp cu 2750 de ani inainte de Iisus Hristos pentru a explora grandioasele monumente.Piramida lui Keops, Khefren, Micherinos sau Sfinxul sunt doar cateva dintre obiectivele pe care le vom explora in aceasta incursiune in Cairo - cea mai importanta capitala a Egiptului Antic. Ziua continua cu vizita la Palatul Parfumurilor unde ne vom delecta cu esentele specifice Egiptului Antic (lotus, papyrus, secretul desertului, etc). Pranzul va fi servit la un restaurant local. Dupa masa, ne intoarcem din nou in timp vizitand faimosul Muzeu de Egiptologie care gazduieste peste 100.000 de piese expuse. Avem ocazia sa admiram vestitele comori ale lui Tut Ankh Amoun descoperite in mormantul sau in 1922. Dupa terminarea vizitei, ne vom opri la un atelier de Papirus pentru a descoperi cum s-a reusit fabricarea hartiei din Papirus. Dupa terminarea vizitelor in cosmopolitul Cairo, ne indreptam spre gara din Giza, pentru a ne imbarca in tren cu vagon de dormit si continuam  spre Aswan. Cina se va servi in tren.

Ziua 3 (29.04.2018) Cairo – Aswan.
Mic dejun in tren, transfer de la Gara din Aswan la Hotel Helnan sau similar; dupa check in, incepem ziua cu vizita la gradina botanica din Aswan unde pot fi admirate diverse specii de plante originare din Africa, Asia, dar si din Europa. Gradina se afla pe o insula locuita pana in 1899 de catre locuitorii din Nubia si este unica in tot nordul Africii, gazduind peste 400 de specii de plante subtropicale si exotice.
Ne intoarcem la hotel, cina si cazare la hotel/ Aswan.

Ziua 4 (30.04.2018) Aswan / Kom Ombo
Check out de la hotelul Helnan. Va propunem o excursie optionala la cel mai important templu din Egipt - Abu Simbel - ridicat in timpul dinastiei 19, de catre Ramses al II lea. Inclus in Patrimoniul UNESCO, Abu Simbel este remarcabil prin masivele statui de piatra nisipoasa ale lui Ramses si ale sotiei sale Nefertari. Este un templu unic datorita modului in care soarele patrunde in interiorul camerei sacre, doar doua zile din an: 21 februarie -Ziua Regelui și 22 octombrie - Ziua Incoronarii sale. Dupa terminarea vizitei, ne imbarcaram pe vasul de croaziera 5* pentru a servi masa de pranz. Ne indreptam spre Kom Ombo unde se viziteaza templul lui Sobek si Horus. Kom Ombo in Heroglifa (limba Egipteana veche) inseamna “pamantul auriu” - motivul denumirii fiind legat de faptul ca la o distanta de 70 km de la malul vestic al Nilului se afla o mina de aur. Cina pe vas si petrecere (Galabia Party) unde ne distram, dansam si participam la diverse competitii. Pe timpul noptii vasul navigheaza catre Edfu.

Ziua 5 (01.05.2018) Edfu
Dimineata devreme se ajunge la Edfu unde se viziteaza templul lui Horus Behdet, in traducere, Horus cel luptator. Pe peretele acestui important templu este inscriptionata legenda care vorbeste despre lupta dintre zeul Horus si zeul Set (unchiul lui Horus). Motivul luptei dintre cei doi a fost razbunarea lui Horus pe Set, care l-a omorat pe Osiris, tatal lui Horus. Trebuie mentionat ca de la aceasta legenda a pornit religia Egipteana Veche. Transferul la templu se face cu trasuri cu cai. Micul dejun se va servi pe vas dupa terminarea vizitei templului. Apoi, ne indreptam mai departe spre Luxor, iar pranzul va fi servit pe vas.Dupa masa, timp liber pentru relaxare pe puntile special amenajate sau la piscina de pe vas. In drumul nostru spre Luxor, trecem prin ecluza din Esna. Seara cina pe vas si timp liber pentru divertisment (o petrecere cu dans oriental si folcloric).

Ziua 6 (02.05.2018) Luxor
Mic dejun pe vas. Incepem vizita in Valea Regilor unde vom avea acces la 3 morminte ale faimosilor regi din perioada Egiptului Antic. Valea Regilor a fost folosita ca si necropolis timp de 500 de ani intre dinastiile 18 si 20, cu aproxmativ 1500 de ani inainte de Iisus Hristos. Au fost descoperite 63 de morminte regale, ultimul si cel mai faimos mormant descoperit apartinand faraonului Tut Ankh Amoun (dinastia 18). Mormantul a fost descoperit intact, iar toate comorile sunt expuse azi la Muzeul de Egiptologie din Cairo. Continuam vizita la templul Reginei Hatshepsut – prima femeie faraon - unic prin tehnica de constructie. Mai departe, se viziteaza siturile arheologice “Colosii lui Memnon”.
 Dupa ce terminam vizita, ne intoarcem pe vasul de croaziera pentru a servi pranzul. Dupa masa, continuam  pe malul estic al Nilului, la Templul Luxor cu frumoasele lui coloane si camera de nastere a lui Amenofis III. Vizitam apoi complexul de Temple Karnak, dedicat Zeului Amon Raa. Numele antic al cetatii era Ipetisut ("cel mai ales dintre locuri"), aceasta reflectand superioritatea templului. Dimensiunile sale sunt impresionante: Catedrala Saint Paul din Londra sau celebrul Notre Dame din Paris ar fi pierdute intre pereții lui. Seara cina pe vas, urmata de Galabia Party.
Atentie! La vizita se recomanda o tinuta sport (pantaloni scurti, bluza cu maneca scurta, palarie de soare, ochelari si incaltaminte sport inchisa).

Ziua 7 (03.05.2018) Luxor - Hurghada
Mic dejun, check out de pe vasul de croaziera la ora 7:00 dimineatasiplecare cu autocarul spre Hurghada (208 km), superba statiune de la Marea Rosie. Cazare, pranz si cina la hotel Sunrise Garden 5* All Inclusivesau similar. Timp liber pentru relaxare sau plaja.

Ziua 8 (04.05.2018) Hurghada
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare. Optional, Va propunem o croaziera pe Marea Rosie (aproximativ 7 ore) cu masa de pranz inclusa pe vas. Pe durata croazierei aveti posibilitate sa faceti baie la Insula Giftun(timp la dispozitieaprox 1 ½ ora), precum si snorkeling in largul Marii Rosii, unde se pot admira diverse specii de pesti colorati si corali de o frumusete remarcabila. Nu uitati costumul de baie, prosopul, crema de plaja si ochelarii de soare! Atentie: echipamentul pentru snorkeling se va oferi pe vas, dar va recomandam sa veniti cu echipamentul personal daca aveti (ochelari de snorkeling si tub). Cazare sicina la hotel/ Hurgada.

Ziua 9 (05.05.2018) Hurghada
Mic Dejun. Timp liber sau excursii optionale. Jeep Safari este o alegere potrivita pentru a treia zi in Hurgada. Veti fi preluati de la hotel cu masini jeep 4 x 4 in jurulorei 13:00, durata excursiei fiind de aproximativ 6 ore. Aventura in desert incepe cu o plimbare cu ATV-urile. Ne vom deplasa intr-un sat de beduini pentru a descoperi viata si traditiile acestora. Vom avea ocazia sa admiram uimitorul apus de soare in desert si vom face o scurtaoprire lamini gradinazoologica, pentru a vedeaanimalele din desert. Seara o vomincheia cu cinasi program artistic cu dansuri orientale si folclorice. Dupa incheierea programului artistic ne intoarcem la hotel.  Atentie! Pentru aceasta excursie se recomanda o tinuta sport (pantaloni lungi, bluza cu maneca lunga, esarfa, palarie de soare, ochelari si incaltaminte sport inchisa)

Ziua 10 (06.05.2018) Hurghada – Cairo
Mic Dejun. Timp liber sau excursii optionale. Va recomandam o excursie cu submarinul galben pentru a admira coralii si speciile de pesti colorati din Marea Rosie. Submarinul se scufunda timp de 30 de minute la o adancime de 30 m (durata excursiei este de aprox 2:30 h) sau timp liber pe plaja privata a hotelului. Check out la ora 12:00, dar  putem folosi plaja hotelului pana la ora 17:00; La ora 18:00 ne indreptam spre Aeroportul International din Cairo.

Ziua 11 (07.05.2018) Cairo – Bucuresti
Sosire la Aeroportul International din Cairo la ora 00.30 pentru imbarcare la cursa Turkish Airlines, cu decolare la 02:40. Sosire la Istanbul la 05:50 / si decolare de la Istanbul. 07:10 – sosire la Bucuresti 08:30 (ora locala).

 

TARIF :

1155 EURO/PERS IN CAMERA DUBLA

( la cerere tarif camera tripla, 2 adulti+copil, single )

 

SERVICII INCLUSE:
9 nopti cazare in hoteluri si vas 5*: Cairo 2 nopti, Aswan 1 noapte, croaziera 3 nopti, Hurghada 3 nopti.
Mesele conform programului:
-Cairo - demipensiune
-Aswan - demipensiune
-croaziera - pensiune completa
-Hurghada - All inclusive
Bilet de avion Otopeni – Cairo –Optopeni cu Turkish Airlines prin Istanbul.
Taxe de aeroport: 218 eur/pers
Taxa de viza: 24 eur/pers
Bacsis: 30 eur/pers
Vizite: o zi intreaga vizita la Piramide cu intrare in zona Piramidelor din exterior si Muzeul de Egiptologie (intrare inclusa)
Croaziera cu vizite la: Gradina botanica /Aswan, Templul lui Sobeck/ Kom Ombo, Templul lui Horus/ Edfu, Malul de est (Templul Luxor &Templul Karnak si malul de vest/ Valea Regilor, Templul Hatshepsut si colosii lui Memnon;
Transferuri, autocar cu A/C, scaune rabatabile, sistem audio-video.
BONUS! Asigurare Medicala si STORNO indiferent de varsta!
Ghid local pe toata durata excursiei;
insotitor de grup vorbitor de limba romana;
BONUS inclus in tarif!
• Transfer intern din Brasov, Constanta, Iasi, Galati, Rm. Valcea, Pitesti la Aeroportul Otopeni. Solicitarea de transfer trebuie mentionata in momentul efectuarii rezervarii, cu precizarea orasului de imbarcare a turistilor!


SERVICII NEINCLUSE:
    Bauturi la mese (exceptie Hurghada - All inclusive);
    Cheltuieli personale;
    Intrarea in camera Mumiilor la Muzeul de Egiptologie;
    Intrarea in incinta piramidei;
    Alte obiective turistice decat cele mentionate;
    Excursii optionale.
Excursii Optionale

Abu Simbel - 90€/pers, include transfer privat, ghid de limba romana si taxa de intrare la temple; durata excursiei  10 ore;
Barajul din Aswan si Templul Philae - 65€/pers, include transfer  privat, ghid de limba romana si taxa de intrare;  durata excursiei  4 ½ ore;
Blue Lagoon (Hurghada) - 45€/pers, croaziera pe Marea Rosie care include transfer privat, masa de pranz pe vas, instructor de snorkeling si ghid local; durata excursiei  7 ore;
Excursie cu submarinul (Hurghada) - 70€/pers, include transfer privat, durata excursiei 2 ½  ore;
Safari (Hurghada) - 50€/pers, include transfer cu masini Land cruiser 4x4, cina in stil beduin, spectacol (dans oriental si folcloric), plimbare cu ATV-uri, vizita la mini Gradina  Zoologica, ghid local; durata excursiei  6 ore;

 

Informatii Utile

• Trebuie sa va prezentati in Aeroportul Otopeni la check-in cu 2 ore inainte de ora imbarcarii! Prezentarea biletului de avion este obligatorie! Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Copiii sub 18 ani care nu calatoresc cu parintii trebuie sa detina un set de documente conform www.politiadefrontiera.ro. Copii sub 14 ani calatoresc cu pasaportul! Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
• Bagajele permise pentru calatorie – 20 kg bagaj de cala si max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager. Copiii care au loc in avion au dreptul la bagaje de cala (Infantii nu au loc in avion si nu au dreptul la bagaje!) Fiecare membru al familiei are dreptul la un bagaj de maxim 20 kg/piesa - nu se admite cumularea greutatii bagajelor per familie!
• Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului . Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta eleganta
• Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

 

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIMUM 25 PERSOANE.
Pentru un grup de 19-24 persoane, tariful se majoreaza cu 30 EURO/persoana, pentrugrup de 15-19 persoane cu 45 EURO/ persoana, pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
 

 

Conditii de inscriere

• Pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara. Se accepta si pasaportul temporar.
• La inscriere, turistul achita 50% din valoarea excursiei, iar diferenta cel mai tarziu cu 21 zile inainte de plecare.
• Contravaloarea excursiei poate fi achitata in EURO sau RON la cursul bancii agentiei, din ziua platii;
• Conditiile de participare si penalizare in caz de retragere, sunt specifice programului anexa la contract, care trebuie semnat obligatoriu la inscriere si anume:
o Anulare intre data confirmarii serviciilor si cu 30 zile calendaristice inaintea datei de plecare: penalizare 20% din pretul pachetului de servicii;
o Anulare intre 30-20 zile calendaristice inaintea datei de plecare: penalizare 30% din pretul pachetului de servicii;
o Anulare intre 19-15 zile calendaristice inaintea datei de plecare: penalizare 50% din pretul pachetului de servicii;
o Anulare intre 14-8 zile calendaristice inaintea datei de plecare: penalizare 80% din pretul pachetului de servicii;
o Anulare cu pana la 7 zile calendaristice inaintea datei de plecare: penalizare 100% din pretul pachetului de servicii;
• ATENTIE Biletele de avion sunt nerambursabile si nemodificabile din momentul emiterii lor.
• Corectitudinea numelor si a datei de nastere intra in responsabilitatea turistului care a efectuat inscrierea, iar orice modificare de nume sau de data se taxeaza cu 25 €/modificare/persoana;
• Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si functie de disponibilitatile de moment (in general cazare dupa ora 14:00 si predare pana in ora 12:00);
• Hotelierii solicita plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera si hotel (ex.mini bar/frigider, seif). Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii ptr servicii suplimentare;
• Categoria hotelului, a restaurantului si a mijloacelor de transport turistic, este cea acordata de ministerul de resort local;
• Tarifele excursiilor optionale sunt orientative; clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plangerile si solutionarea acestora se fac doar pe perioada sejurului!
• ATENTIE Verificati documentele necesare calatoriei inainte de plecare – carte de identitate (pentru tarile UE) sau pasaport valabil min. 6 luni de la data sosirii in tara ! Persoanele care detin alt tip de pasaport decat cel turistic (pasaport diplomatic etc) sunt rugate sa se intereseze in ce conditii pot calatori cu pasaportul pe care il detin. Documentele necesare calatoriei pentru minorii insotiti de un singur parinte sau de nici unul le gasiti la www.politiadefrontiera.ro. Conform legislatiei in vigoare, copiii (pana la 14 ani) si infantii calatoresc DOAR CU PASAPORT !!!
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport sau a serviciilor suplimentare, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (compania aeriana, unitatile de cazare) ;
• Compania aeriana are dreptul de a modifica orarul de zbor, prin urmare, agentia noastra nu este raspunzatoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o alta ora decat cea mentionata in programul excursiei;
• DOCUMENTELE DE CALATORIE (bilet de avion + voucher cazare sau alte servicii la sol) STAU IN PERMANENTA LA CONDUCATORUL DE GRUP CE INSOTESTE GRUPUL DE LA INTALNIREA DIN AEROPORTUL OTOPENI INAINTEA PLECARII PANA LA SOSIREA LA OTOPENI.
• Informatiile necesare turistilor pentru plecare impreuna cu biletul de avion de grup se vor transmite turistilor cu o saptamana inaintea plecarii.


Cod oferta 31Arezervare