Circuit

Croatia - Muntenegru

CROATIA & MUNTENEGRU – FARMECUL MARII ADRIATICE

9 zile / de la 899 EUR


Punct de plecare: Bucuresti
Date plecare: 05.09.2019
Categorie cazare: Hotel 3-4*
Transport: avion
Masa: conform program
 
          

CROATIA & MUNTENEGRU – FARMECUL MARII ADRIATICE


Program complet si complex care puncteaza cele mai importante atractii ale Coastei Adriatice

• Cazari in hoteluri de 3*si 4*, foarte apreciate de turisti

• Program adaptat dorintelor tale: VIZITE si PLAJA

• TURURI de oras cu ghid INCLUSE: Zagreb, Zadar, Trogir, Split, Dubrovnik

• Toate TAXELE sunt INCLUSE

• BACSISUL este inclus

• BONUS asigurare medicala si storno Travel Protection indiferent de varsta

• BONUS transfer din diverse orase ale tarii
 
Descriere Program

Ziua 1 (05.09.2019) – Bucuresti – Zagreb

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Otopeni - Henri Coanda la 13.30 si imbarcare pe cursa JU643 Air Serbia cu destinatia Belgrad, cu decolare la 15.40. Dupa o scurta escala la Belgrad, imbarcare pe cursa JU234, care decoleaza la 18.25 catre Zagreb. Dupa aterizare si preluarea bagajelor, vom avea transfer catre hotel pentru check-in. Cazare in hotelul I Hotel 3*(sau similar).

Ziua 2 (06.09.2019) – Zagreb
Dupa micul dejun, incepe turul de oras in capitala Croatiei, Zagreb, un oras fascinant cu o populatie de aproximativ 800.000 de locuitori, situat pe malul raului Sava, pe versantul muntelui Medvednica. Turul dureaza aproximativ 3 ore si include ghid local vorbitor de limba engleza. Cele mai importante obiective turistice ale orasului sunt Biserica Sf. Marcu – cel mai fotografiat obiectiv al orasului, una dintre cele mai vechi biserici ale Croatiei, piata Sf. Marcu, Catedrala Adormirii Sfintei Fecioare Maria si Poarta de Piatra din secolul al-XII-lea cu altarul Fecioarei Maria despre care se spune ca face minuni. Orasul Zagreb, este un adevarat muzeu in aer liber impartit in trei parti, Orasul de Sus, Orasul de Jos si Zagrebul Nou, fiecare parte cu farmecul sau aparte. Dupa amiaza, timp liber pentru vizite individuale si cumparaturi. Seara, cazare la I Hotel 3* (sau similar).

Ziua 3 (07.09.2019) – Zagreb – Plitvice Lakes National Park – Zadar - Sibenik
Micul dejun. Dupa eliberarea camerelor si check-out de la hotel, plecare catre Parcul National Plitvice, unde vom descoperi peisaje impresionante ce par desprinse dintr-un basm. Vom descoperi farmecul acestui parc, emblematic pentru Croatia, intr-un tur cu ghid local vorbitor de limba engleza. Parcul este format dintr-o succesiune de lacuri interconectate si cascade. Este primul parc national inclus in Patrimoniul UNESCO, in 1979.  Dupa amiaza, plecare catre Zadar, unde vom avea un tur de oras cu ghid local (durata de aproximativ 2 ore). Vom avea ocazia sa descoperim unul dintre cele mai frumoase orase ale Croatiei, prima asezare permanenta existenta pe Coasta Dalmatiei, cu numeroase edificii ale Renasterii si obiective religioase. Traseul continua catre Sibenik. Cazare la hotel Amadria Park Jacov 4* (sau similar).

 Ziua 4 (08.09.2019) – Sibenik – Parcul National Krka – Trogir - Split
Mic dejun. Plecare catre Parcul National Krka, Sibenik si orasul Trogir. Vizita incepe vizita cu Parcul National Krka. Acesta se afla situat la aproximativ 10km de oras. Numit dupa raul Krka, parcul acopera 142km² si include doua treimi din rau. Atractia parcului o reprezinta cascadele magnifice,maiales faimoasa cascada Skradinski Buk, una dintre cele mai frumoase din Croatia. Vom avea timp liber pentru fotografii si explorarea peisajului pitoresc. La retur, vom putea admira orasul Trogir (aproximativ 3 ore) , care se afla in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO, pe situl vechi grecesc Tragurium. Orasul, inconjurat de ziduri medievale, are multe cladiri cu arhitectura veche, care reflecta istoria acestuia, cu precadere Catedrala, primaria, Palatul Cipiko si Manastirea Benedictina, construita in secolul al XI-lea. Dupa amiaza, vom vizita orasul Split (aproximativ 3 ore). Acesta este cel mai mare oras si port din Dalmatia de astazi, construit in urma cu 1700 de ani in Peninsula Marjan, inconjurat de numeroase asezari istorice. Vom pasi pe strazile inguste ale orasului si vom admira Palatul lui Diocletian din secolul al IV-lea, Templul lui Jupiter, Piata Peristil, Catedrala cu Turnul cu Ceas – mausoleu in timpul lui Diocletian. In jurul palatului, orasul vechi se intinde pe mai multe stradute comerciale cu magazine si terase. Seara, cazare la Hotel Katarina 4*  in Dugopolje (sau similar).

Ziua 5 (09.09.2019) – Split – Ston - Dubrovnik
Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor plecam catre Ston, unul dintre cele mai frumoase si pitoresti golfuri ale Croatiei. Aici vom vizita ferma de stidii, cu degustare si plimbare cu barcuta. Continuam drumul catre Dubrovnik, considerat cel mai frumos oras al coastei Adriatice, unde vom avea cazare la Bedbank 3* Valamar (*Tirena Sunny Hotel + Valamar Club Dubrovnik*) sau similar. Dupa cazare, timp liber pentru a ne plimba pe stradutele unuia dintre cele mai bine conservate orase medievale ale Croatiei, cunoscut si sub denumirea de “perla mediteraneana”.

Ziua 6 (10.09.2019) – Dubrovnik - Becici
Mic dejun. Incepem aceasta zi cu un tur al orasului Dubrovnik de aproximativ 4 ore cu ghid local. Intrarea catre orasul vechi, cuprins intre zidurile cetatii, se face prin Poarta Pile. Cele mai importante obiective ale orasului sunt: Palatul Rector, fantana Onofrio, Biserica Sf. Blaise, Biserica Sf. Saviour si Catedrala. Datorita frumusetii exceptionale si patrimoniului cultural bogat al acestui oras antic, Dubrovnik a fost inclus in lista patrimoniului cultural UNESCO. In timpul sederii in Dubrovnik vom avea o sansa de a petrece momente superbe in orasul vechi , vom face o plimbare de-a lungul legendarei Stradun – faimoasa promenada. Ne continuam drumul inspre Becici. Cazare si cina la Hotel Harmonia 4* (sau similar).

Ziua 7 (11.09.2019) – Becici – Canionul Tara
Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau excursie optionala in Canionul Tara – al doilea canion ca marime din lume. Acesta este parte a Parcul National Durmitor, cel mai mare monument al naturii cu care a fost inzestrata tara. Este strabatut de raul Tara care in drumul sau a sculptat forme de relief dintre cele mai spectaculoase. Crestele muntoase inalte, vaile adanci si serpuite, canioanele de diverse dimensiuni pot fi admirate la tot pasul in acest parc. Canionul Tara are o lungime de 80 km si o diferenta de nivel de 1300m. Dupa aceasta plimbare, transfer la punctul de imbarcare pentru rafting. Traseul ales este unul dintre cele mai spectaculoase si se intinde pe aproximativ 16 km. Pranz inclus. Cazare si cina la hotel Harmonia 4* (sau similar).

Ziua 8 (12.09.2019) – Becici – O zi in Albania
Mic dejun.  Timp liber pentru plaja sau excursie optionala in Albania. Vom descoperi aici farmecul unei culturi traditionale puternice pe care o putem identifica inca de la granita. Aceasta este lumea care pastreaza un mod de viata patriarhal, traditionala, cu arhitectura si cultura tipica, unde identificam o puternica influenta musulmana. Maslinii inconjoara satele de langa raul Bojana care reprezinta granita naturala intre Muntenegru si Albania. De aici ne vom bucura de panorama Skadarului (Shkodra - alb), un oras care ascunde multe povesti. La sosirea in Skadar, vom gusta celebrul coniac albanez (Skenderbeu), vom vizita cea mai mare catedrala din Balcani, Catedrala Sfantul Stefan (1858), precum si cea mai mare moschee din Albania, EBU Bequer Mosque. Dupa turul de oras vom avea timp liber pentru plimbari. Urmatoarea destinatie este orasul Ulcinj din sudul Muntenegrului, cunoscut ca fiind locul de intalnire al piratilor din timpul Evului Mediu si, potrivit unor istorici, locul unde celebrul scriitor Miguel de Cervantes a fost inchis mai multi ani, timp in care a scris cea mai mare parte a operei sale, Don Quijote. Dupa amiaza, retur la hotel. Cazare si cina la hotel Harmonia 4* (sau similar).

Ziua 9 (13.09.2019) – Golful Kotor - Podgorica – Bucuresti
Mic dejun. Check-out de la hotel pana in pranz. Dupa eliberarea camerelor, se pot lasa bagajele la luggage room pana dupa amiaza cand se va face transferul catre aeroport. Turistii care nu doresc sa petreaca aceasta dimineata la plaja, pot alege o excursie optionala de o jumatate de zi in Kotor care se afla in unul din cele 6 golfuri ale celui mai sudic fiord al Europei si unul dintre cele mai frumoase cinci fiorduri din lume, Boka Kotorska. Este inclus in Patrimoniul UNESCO din anul 1979. Cea mai mare parte a orasului a fost construita in perioada venetiana, dar la tot pasul gasim marturii ale perioadelor in care Kotorul s-a aflat sub ocupatie straina. Turul pietonal in orasul Kotor include orasul vechi, cu cele trei porti, cea mai mare dintre ele fiind construita in 1555. Turul continua cu Piata Armelor, Biserica Sf. Trifon, protectorul orasului, cu arhitectura sa spectaculoasa, Biserica Sfantul Luca si Biserica Sfantul Nicolae, cea mai mare biserica ortodoxa din Kotor. Transfer inapoi la hotelul din BeciciPreluarea de la hotelul Harmonia pentru transfer la aeroport se va face la aproximativ 17.00. Imbarcare pe cursa JU175 cu decolare la 21.55 catre Belgrad, de unde vom prelua legatura catre Otopeni ce va decola la 00.30 (14.09). Ajungem in Otopeni la 2.55 dimineata

 

Inscriere:
Inscrierea pe acest program se poate face pana la data de 28 August 2019.
 

 

Tarif: 899 Euro/ adult cu mic dejun; 1014 Euro/ adult cu demipensiune

 Servicii incluse:

8 nopti de cazare in hoteluri de 3* si 4* cu mic dejun:

- 2 nopti in Zagreb in I Hotel 3* (sau similar)

- 1 noapte in Sibenik in Amadria Park Jacov 4* (sau similar):    

- 1 noapte in Split in Hotel Katarina 4* (sau similar):

- 1 noapte in Dubrovnik in Hotel Bedbank 3* Valamar (*Tirena Sunny Hotel + Valamar Club Dubrovnik*) (sau similar):

- 3 nopti in Becici in Hotel Harmonia 4* (sau similar):

Zbor AIR SERBIA, Otopeni–Zagreb/Podgorica–Otopeni cu escala la Belgrad)

O piesa de bagaj de cala de maxim 23 kg si una de bagaj de cabina de maxim 8 kg pentru fiecare pasager

Transferuri aeroport – hotel – aeroport

Transport cu autocar specific curselor lungi intre zilele 07.09.2019 – 10.09.2019, conform programului

Taxele de aeroport

Asistenta turistica in limba romana pe toata perioada programului

Ghid local vorbitor de limba engleza in urmatoarele orase: Zagreb, Zadar, Trogir, Split si Dubrovnik

Vizita la ferma de stridii din Ston cu degustare si plimbare cu barcuta

TURURI de oras cu ghid INCLUSE: Zagreb, Zadar, Trogir, Split, Dubrovnik

VIZITE: Parcul National Plitvice si Parcul National KRKA (intrarile in parc nu sunt incluse)

Bacsisurile sunt incluse

BONUS! Asigurarea storno si medicala TRAVEL PROTECTION pentru orice varsta

BONUS! Transfer din diverse orase ale tariiPretul nu include:

Intrarile in Parcul National Plitvice (aprox 45 Euro/pax) si Parcul National Krka (aprox 27 Euro/ pax)

Excursiile optionale

Alte obiective turistice decat cele mentionate

Supliment de demipensiune (optional): 115 Euro/ persoana

Late check-out ( se solicita la inscriere si se confirma in limita disponibilitatii)

Taxele de statiune locale (se platesc la receptie si se pot modifica pana la data plecarii – aproximativ 1,5 Euro/zi/pers.), transportul public local si alte cheltuieli personale.Excursii Optionale

•    Canionul Tara - Parcul National Durmitor
•    O zi in ALBANIA
•    Golful KOTOR – jumatate de zi
*Grupul minim pentru efectuarea excursiilor optionale fiind 85%.

Tarifele excursiilor optionale sunt orientative; clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plangerile si solutionarea acestora se fac la fata locului!
Conditii de realizare a grupuluiGRUP MINIMUM 45 PERSOANE. Pentru un grup mai mic de 45 pax pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face pana la data de 28 August, astfel: grup intre 44 pax – 35 pax:  supliment 38 Euro/pers.; grup intre 34 pax si 25 pax: supliment 58 Euro/pers.. Deasemenea, in cazul unui grup mai mic de 20 de persoane, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. In cazul in care grupul se anuleaza, turistii vor fi anuntati pana la data de 15.08.2019.  Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


DETALII ZBOR
Zbor     Nr.zbor     Data     Decolare     Ora     Aterizare     Ora     Durata zbor
Dus     JU 643        05-09-2019     Bucuresti Otopeni     15:40     Belgrade Nikola Tesla     16:10     01:30
Dus     JU 234        05-09-2019     Belgrade Nikola Tesla     18:25     Zagreb Pleso     19:35     01:10
Intors     JU 175     13-09-2019     Podgorica Golubovci     21:55     Belgrade Nikola Tesla     22:55     01:00
Intors     JU 646     14-09-2019     Belgrade Nikola Tesla     00:30     Bucuresti Otopeni     02:55     01:25Informatii Utile

•    Trebuie sa te prezinti in Aeroportul Otopeni la check-in cu 2 ore inainte de ora imbarcarii! Prezentarea biletului de avion este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 8kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
•    Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea,  orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare pana la emiterea biletelor;
•    Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
•    Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
•    Exista hoteluri unde copilul pana la 11,99 ani este acceptat sa doarma in pat cu parinti si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare.
•    Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;
•    Toate unitatile de cazare, precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
•    Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
•    Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.


Servicii ghid/ conducator de grup:

Se asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in cazul exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. In tururile de oras incluse in program se folosesc ghizi locali vorbitori de limba engleza. Serviciile ghizilor inceteaza la terminarea turului in orasul respectiv.

Mijloace de transport:

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor. In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul ( zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur nu sunt considerate zile de turistice fiind zile de transport.
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil.


Asigurari:

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
1.    Asigurare medicala si storno
2.    Asigurare impotriva insolventei nr BN/ 000001114 valabila pana in data de 31.12.2019 emisa de City Insurance in data de 22.12.2018
Modalitate plata si penalizari:

In cazul pachetelor din oferta generala plata se va face dupa cum urmeaza:

-    40% - se plateste in 3 zile dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
-    40% - se plateste cu 30 zile inaintea datei de plecare;
-    20% - se plateste cu 14 zile inaintea datei de plecare

In cazul rezervarilor last minute  confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor;
In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala;


Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de agentie din ziua platii.Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:

-    20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 50zile inainte de inceperea sejururlui;
-    50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 49zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
-    80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 15zile inainte de data inceperii sejurului;
-    100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;Eventuale evolutii ale pretului:

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.Date generale despre documentele de calatorie:

Croatia este stat european, membru al Comunitatii Europene. Cetatenii romani care calatoresc in Croatia, nu au nevoie de viza, ei pot calatori cu cartea de identitate valabila sau pasaport valabil.

Muntenegru este un stat european care nu este membru al Comunitatii Europene, cetatenii romani neavand nevoie de viza pentru a calatori in Muntenegru. Pentru o perioada de sedere mai mica de 30 de zile, cetatenii romani pot calatori cu cartea de identitate valabilă minim 30 de zile de la data intoarcerii din Muntenegru sau pe baza unui pașaport valabil minim 90 de zile de la data planificata a plecarii din Muntenegru. Pentru scurtarea timpului petrecut in aeroport, recomandam turistilor sa calatoreasca pe baza pasaportului.

•    Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT !!!

•    Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!

1.    Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina detalii referitoare la  deplasare personal de la Ambasada din Bucuresti!
2.    Cetateni straini – trebuie sa intrebe personal la ambasadele din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii; Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.
a.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este prezent in deplasare;
b.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d.    Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.
Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu accepta turistul sa paraseasca teritoriul Romaniei sau sa nu-i acorde intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.
Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii ( transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc ), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.


Cod oferta 31Drezervare