Circuit

Peru

Circuit 2017 PERU - NAZCA - MACHU PICCHU (11 zile)

11 zile / de la 1990 EUR


Punct de plecare: Bucuresti
Date plecare: 24.03.2017
Categorie cazare: Hotel 3* - 4*
Transport: Avion
Masa: Conform ofertei
 
          

Circuit 2017 PERU - NAZCA - MACHU PICCHU , 11 zile

PERIOADA 24.03 - 03.04.2017

 

Vă invităm să trăiţi o experienţă de cunoaştere „andină” unică, păşind pe urmele enigmaticei civilizaţii Tiahuanacao, să admiraţi Machu Picchu, una dintre cele şapte minuni ale lumii, să descoperiţi în patria condorului, Peru, numit şi “Regatul Soarelui”, comorile incredibile lăsate de civilizaţia imperiului Încă, viaţa populaţiei quechua şi ayamara, misterele “liniilor” gigantice de la Nazca şi nu în ultimul rând, lacul sacru Titicaca, singurul lac navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume.    

 

 

ZIUA 1 / 24.03.2017:  BUCUREŞTI – PARIS – LIMA
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 05:30 (în fata ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu zborul companiei Air France, zbor AF 1089 (07:05 / 09:15) şi mai departe spre Lima cu zborul AF 480 (10:30 / 16:55). Sosire în Lima, capitala şi cel mai mare oraş din Peru, important centru comercial, financiar, industrial şi cultural al ţării, care se întinde pe malurile râurilor Lurin, Chillon şi Rimac, în partea de vest a ţării, aproape de portul Xallao de la Oceanul Pacific. Transfer şi cazare la Hotel Sonesta Posada del Inka 4* (sau similar).

 

ZIUA 2 / 25.03.2017:  LIMA
Mic dejun. Astăzi vom explora Lima, supranumit “oraşul regilor”, întemeiat de conchistadorul Francisco Pizzaro în anul 1535, metropolă care s-a extins pe zone largi de deşert şi pe numeroase vai, fiind considerat oraşul cu cel mai mare teritoriu deşertic, după Cairo. Tur panoramic de oraş care începe cu centrul istoric în care vom putea admira Piaţa Mare, Plaza de Armas intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO, cu Palatul Guvernamental, Primăria, Palatul Arhiepiscopal, Piaţa San Martin, Catedrala şi Biserica San Francisco, renovată după numeroase catastrofe naturale. Turul continua în Lima modernă cu cartierele rezidenţiale şi comerciale, cu San Isidoro - Parcul Olivar, Miraflores - Parcul central şi Parcul Iubirii, care are un mic amfiteatru şi un bun punct de belvedere către ocean. Opţional se poate vizita Muzeul Aurului, colecţia particulară Miguel Mujica, care conţine piese originale şi copii ale unor piese din aur din perioada pre-inca, în special din cultura Mochica, Chimu şi Nască şi apoi, în aceeaşi clădire, Muzeul Armelor, care deţine piese din sec. al XVI-lea. Cazare.

 

ZIUA 3 / 26.03.2017:  LIMA – PARASCAS – NAZCA
Mic dejun la pachet. Plecare spre Rezervaţia Naţională Paracas, situată în Peninsulă Paracas, constituită pentru protejarea zonei cu specific deşertic subtropical, a ecosistemului marin, dar şi a patrimoniului cultural şi istoric al culturii preincase Paracas, care s-a dezvoltat pe o perioadă de mai bine de 8 secole, până în anul 100 e.n. Vom face o excursie cu şalupa în Insulele Ballestas, care fac parte din Rezervaţia Naţională Paracas, o minune a naturii şi a vieţii marine sălbatice, situate în Golful Paracas, un Galapagos în miniatură, “casa” a numeroase specii de păsări indigene şi migratoare, printre care pelicani, cormorani cu picioare roşii şi teritoriul pinguinilor Humboldt, al focilor şi leilor de mare. La întoarcerea spre peninsula, vom putea vedea din şalupă “Candelabrul”, un desen enigmatic uriaş, care ne va trimite cu gândul la desenele de la Nazca, următoarea noastră destinaţie, unde vom efectua un zbor deasupra enigmaticelor “Linii Nazca”, schiţe enorme ale unor animale, păsări şi figuri geometrice, care continua să dăinuie gravate în deşert şi care nu pot fi văzute decât de la înălţime. Deşi desenele seamănă cu motivele stilistice ale culturii Paracas, originea lor este atribuită culturii Nazca, înfloritoare între anii 200 i.e.n. şi 700 e.n. Cazare la Hotel Casa Andina Nazca 3* (sau similar).

 

ZIUA 4 / 27.03.2017:  NAZCA – AREQUIPA
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre sudul ţării, spre Arequipa, numit “oraşul alb” datorită construcţiilor sale zugrăvite în alb, al doilea oraş ca mărime din Peru, întemeiat în anul 1540 de conchistadorul Garci Manuel de Carbajal cu numele de La Ciudad Blanca, devenit în perioada colonială un important centru comercial. Vom străbate o regiune deosebit de pitorească, cu văi largi şi zone deşertice de-a lungul coastei Pacificului, un traseu poate chiar mai spectaculos decât renumitul “17 Mile Drive” din SUA, un scenic drive care oferă nişte panorame unice ale golfurilor sălbatice de pe coastă, după care vom începe să urcăm în munţi, apropiindu-ne din ce în ce mai mult de celebrul Vulcan Mişti. Sosire la Arequipa pentru cazare la Hotel Villa Elisa Boutique 4* (sau similar).

 

ZIUA 5 / 28.03.2017:  AREQUIPA – PUNO
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Mănăstirea Santa Cătălina, un “mic orăşel” construit în sec. al XVII-lea, deschis publicului abia în anul 1970, după ce a fost închis pentru o perioadă de aprox. 400 de ani. Vom continua cu un tur panoramic de oraş, care include Plaza de Armas, Biserica Iezuită “Compania de Jesus”, cu frumoasa ei capelă, Casa del Moral, Catedrală, Palatul Goyeneche, Biserica San Francisco şi cartierele tipice Cayma şi Yanahuara, de unde se poate admira o frumoasă panoramă a vulcanului Mişti. Centrul istoric al oraşului este inclus pe lista Patrimoniului Universal UNESCO, la scurtă distanţă aflându-se vulcanii Chachani (6.075 m) şi Pichupichu (5.425 m). Locuită cândva de populaţia incașă, collaguas, zona este punct de atracţie turistică datorită peisajelor minunate, rezervaţiilor naturale, vulcanilor, apelor termale, numeroaselor construcţii coloniale, mănăstirilor, bisericilor şi vestigiilor istorice. În continuarea zilei vom pleca spre Puno, localitate aflată pe malul lacului Titicaca, cunoscută şi sub denumirea de capitală folclorică a ţării, datorită numeroaselor biserici şi clădirilor frumoase care datează din perioada colonială. Înfiinţată în anul 1668 de către viceregele Pedro Antonio Fernandez ca reşedinţă administrativă a provinciei Paucarcolla, cu numele de San Juan Bautista de Puno, acest nume i-a fost schimbat ceva mai târziu în San Carlos de Puno, în onoarea regelui Carol al II-lea al Spaniei. Sosire la Puno, cazare la Hotel Qalasaya 4* (sau similar).

 

ZIUA 6 / 29.03.2017:  PUNO – TITICACA – PUNO
Mic dejun. Croazieră pe lacul sacru Titicaca, cel mai mare lac din America de Sud, situat în zona podişurilor înalte din Anzii Cordilieri, la graniţa dintre Peru şi Bolivia, singurul lac navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume. Legenda lacului spune că Zeul Soarelui – Inti i-a trimis aici pe Manco Capac şi Mama Ocllo pentru a întemeia o nouă civilizaţie, iar locul unde Manco Capac şi-a înfipt bastonul de aur a fost numit Cusco. Vom admira insulele plutitoare populate de tribul Uros Indians, populaţia preincasa, una dintre cele mai vechi civilizaţii din lume, care s-a izolat în trecut pe aceste insule pentru a se putea apăra de ameninţările duşmanilor. În timp, băştinaşii s-au amestecat cu Aymara, uitându-şi limba, continuând însă să păstreze nealterate o parte dintre vechile tradiţii. Aceste străvechi aşezări ale locuitorilor lacului, cunoscuţi şi sub denumirea de “tribul apei”, sunt în realitate insule artificiale, construite dintr-o specie de trestie numită “totora” din care aceştia îşi confecţionează atât casele, cât şi bărcile. După o pitorească plimbare cu barca de aprox. 2 ore vom ajunge la insula Taquile, vestită pentru ruinele sale, dar mai ales pentru bărbaţii care croşetează în locul femeilor tot felul de lucruşoare. Conform tradiţiei locale, femeile de aici îşi aleg bărbatul pentru măritiş pe cel care foloseşte cele mai multe croşete şi care este cel mai îndemânatic în acest meşteşug. După această experienţă pe legendarul lac ne vom întoarce în Puno. Cazare.

 

ZIUA 7 / 30.03.2017:  PUNO – SILUSTANI – CUSCO
Mic dejun. Plecare spre Cusco, străveche capitală a Imperiului Incas, capitala turistică a Perului. Vom face o oprire pentru vizitarea faimoaselor Chullpas de Sillustani, morminte în piatră, de formă cilindrică, construite de populaţia Aymaras pentru a-şi înmormânta persoanele de rang înalt. Frumuseţea locului este amplificată de Lagună Umayo, unde s-ar putea să avem şansa de a vedea exemplarele rare ale faunei locale. Traseul continua până la punctul cel mai înalt al acestei rute, La Raya, zona de delimitare a culturilor quechua şi aymara, prilej de a admira panoramele spectaculoase cu piscuri înzăpezite. Dejun bufet pe parcusul drumului. În continuarea zilei vom ajunge în Cusco, capitala Provinciei Cusco, fosta capitală a Imperiului Incas, unde ne vom caza la Hotel Wyndham Saqsayhuaman 4* (sau similar).

 

ZIUA 8 / 31.03.2017:  CUSCO
Mic dejun. Tur panoramic al centrului Imperiului Incas, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1983, prilej cu care vom admira frumoasele clădiri coloniale din Piaţa Mare - Plaza de Armas, considerată de către indigeni “buricul pământului”, Catedrală, construită cu blocuri de piatră preluate de la situl Sacsayhuanam şi de la Palatul Viracocha şi Templul Soarelui – Korikancha, care alcătuieşte baza Bisericii Santo Domingo. În continuarea zilei ne vom deplasa în afara oraşului pentru a vedea celebrul complex arhitectonic Inca, impresionantă fortăreaţa militară Incașă de la Sacsayhuanam, construcţie aşezată strategic pe o colină, pentru a proteja oraşul, astăzi un frumos loc de belvedere. Cazare în Cusco.

 

ZIUA 9 / 01.04.2017:  CUSCO – VALLE SAGRADO DE LOS INCAS – AGUAS CALLENTES
Mic dejun. Transfer la gară din Ollantaytambo, de unde vom începe o călătorie de aprox. 3 ore cu trenul spre Aguas Callentes, punctul de plecare spre faimoasa cetate Machu Picchu, cunoscut sub denumirea de “Oraşul Pierdut al Incaşilor”. Călătoria este un spectacol în sine, vom străbate “Valea Sacră a Incaşilor”, cu peisaje sălbatice şi traversând abisuri spectaculoase pline de vegetaţie. Sosire la Aguas Callentes, de unde ne vom deplasa timp de aprox. 20 minute cu microbuze speciale, pe un drum şerpuit, până la incredibila aşezare de la Machu Picchu, enigmaticul “Oraş Sfânt al Incaşilor“. Oraşul în stâncă al incaşilor este considerat o minune arhitecturală şi o sursă permanentă de mistere şi ipoteze, care şi astăzi reprezintă una dintre marile atracţii şi curiozităţi ale planetei, declarată oficial una dintre cele ”7 minuni ale lumii moderne”. Extraordinarele ruine precolumbiene ale “Oraşului Pierdut al Incaşilor” care se întind pe o suprafaţă de 18 km2 şi care reprezintă construcţiile terasate de odinioară, legate între ele prin aprox. 3.000 de trepte sunt situate într-o zonă muntoasă, între două vârfuri, la circa 80 km nord-vest de Cusco. Vizita include un tur ghidat al cetăţii, prilej cu care vom vedea Piaţa Principală, Turnul Circular, Ceasul Solar Incas - Intihuatana, Templul Soarelui, dedicat Zeului Soare - Inti, Camerele Regale, Templul Condorului, numit astfel datorită pietrei uriaşe interioare tăiată în formă de condor, Templul celor Trei Ferestre, unde soarele pătrunde prin ferestrele trapezoidale luminând astfel piaţa sacră etc. Dejun inclus. Transfer la gară de unde vom pleca cu trenul înapoi spre Cusco. Cazare la Hotel Wyndham Saqsayhuaman 4* (sau similar).

 

ZIUA 10 / 02.04.2017:  CUSCO – LIMA – PARIS
Mic dejun. Dimineaţa, timp liber pentru relaxare şi plimbări. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Lima şi mai departe spre Paris cu compania Air France,  zbor AF 483 (21:35 / 16:40).

 

ZIUA 11 / 03.04.2017:  PARIS – BUCUREŞTI
Sosire la Paris la ora 16:40, de unde se pleacă mai departe spre Bucureşti cu zborul AF 1088 (19:10 / 23:00).

 

Tarif: 1990 EURO / loc în dubla; Supliment single: 400 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15 – 19 turişti, tariful se majorează cu 50 euro/pers.)
 

IMPORTANT:
Deoarece în Peru plăţile trebuie făcute în dolari, TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMĂTORULUI CURS: 1 EURO = 1,10 USD; eventualele modificări de curs, mai mari de 2%, se vor aplică la momentul ultimei plăti şi vor putea afecta tariful final în ambele sensuri.

 

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Paris – Lima  si  Lima – Paris – Bucuresti

- transport continental cu avionul pe ruta Cusco – Lima  

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- transport cu trenul pe ruta: Ollanta – Aguas Callentes – Cusco

- transport cu vaporas: Parascas – Insulele Ballestas – Parascas,  Lacul Titicaca

- 9 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4* si 3*

- 2 dejunuri, conform program

- transferurile, tururile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

- ghizi locali

- conducator roman de grup 

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

- BONUS asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

 

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. si pentru zborurile continentale: aprox. 70 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)

- taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 45 usd/pers. pt. ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (care se achita conducatorului de grup cel tarziu la sosirea in  Lima); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza in functie de timpul disponibil, la propunerea partenerului local

 

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va  incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim  

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de   a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- asigurarea STORNO de calatorie, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei.

 

Cod oferta 12R
 rezervare