Circuit

Insulele Azore

SARBATORI PASCALE 2017 in Insulele Azore

8 zile / de la 890 EUR


Punct de plecare: Bucuresti
Date plecare: 13.04.2017
Categorie cazare: Hotel 3*
Transport: Avion
Masa: Conform ofertei
 
          

Sărbătorile Pascale 2017 în Insulele Azore

 

Vă invităm într-o inedită incursiune insulară în care veţi descoperi natura în forma sa unică şi originală a arhipelagului Insulelor Azore cu cele 9 insule de o frumuseţe remarcabilă care plutesc în Oceanul Atlantic, insuflând misterul unor poveşti romantice şi legende locale de neînţeles. Veţi avea prilejul de a admira peisajul exuberant, îmbrăcat în nuanţe de verde, care fuzionează cu albastrul ceresc al mării, de a vă bucura de ospitalitatea tradiţională a localnicilor Insulelor Azore, de a savura aromele speciale ale bucătăriei locale şi de a experimenta deliciile pe care numai aceste insule le pot oferi.

 

ZIUA 1 / 13.04.2017:  BUCUREŞTI – FRANKFURT – LISABONA – INSULA SAO MIGUEL
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:30 (în fata ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu zborul companiei Lufthansa LH 1423 (06:20 / 07:50) şi mai departe spre Lisabona cu zborul companiei Lufthansa LH 1166 (09:15 / 11:15). Din Lisabona vom pleca spre Insula Sao Miguel cu zborul companiei Sata Internaţional (15:00 / 16:00). Sosire în cel mai mare oraş al insulei, capitala Ponta Delgada şi transfer pentru cazare la Hotel Ponta Delgada 3* (sau similar).


ZIUA 2 / 14.04.2017:  INSULA SAO MIGUEL – PONTA DELGADA
Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local pentru un tur panoramic în Ponta Delgada, cel mai populat oraş din Insulele Azore. În timpul turului vom avea prilejul de a admira clădirea Primăriei, una dintre cel mai frumoase clădiri în stil baroc din Ponta Delgada, iniţial casa unei familii bogate de comercianţi din sec. al XVII-lea, Biserica Sao Sebastian, biserica principală a oraşului, ridicată în sec. al XV-lea, Fortăreaţa Sao Bras (intrare inclusă), care datează din perioada Renaşterii, fiind construită în sec. al XVI-lea, precum şi Praca Goncalo Velho Cabrail, centrul oraşului Ponta Delgada, unde se găsesc cele trei arcade ale zidului vechi al oraşului. Un alt punct de atracţie pe care îl vom vedea îl reprezintă frumoasele grădini botanice, cu o atenţie specială acordată grădinii Palatului Sant’Ana, construcţie din sec. al XIX-lea, care reprezintă reşedinţa Preşedintelui Guvernului Regional al Insulelor Azore. Cazare la Hotel Ponta Delgada 3* (sau similar).


ZIUA 3 / 15.04.2017:  INSULA SAO MIGUEL – LAGOA DO FOGO
Mic dejun. Excursie de o jumătate de zi la Lagoa do Fogo, un lac imens albastru, de aproximativ 2 km lungime şi 1 km lăţime, situat în centrul insulei, supranumit „Lacul focului”, înconjurat de munţi înalţi şi vegetaţie endemică luxuriantă. Vom pleca de-a lungul coastei de nord spre Ribeira Grande, situat la 18 km nord-est de Ponta Delgada, unde vom face o scurtă oprire pentru a vedea Biserica Espirito Santo, care datează  din sec. al XVII-lea, care are o faţadă somptuoasă, una dintre cele mai atractive structuri în stil baroc din întreg arhipelagul şi pentru a vizita o fabrică în care se produce celebrul lichior din fructul pasiunii, considerat unul dintre simbolurile Insulelor Azore. Excursia continuă pe drumul de munte, spre Lagoa do Fogo, pe parcurs oprindu-ne pentru a admira panorama coastei nordice şi sudice a insulei. Traseul ne va conduce spre satul Lagoa, unde vom vizita o fabrică de ceramică. Întoarcere în Ponta Delgada. După-amiaza, timp liber pentru excursii şi vizite individuale. Cazare la Hotel Ponta Delgada 3* (sau similar).


ZIUA 4 / 16.04.2017:  INSULA SAO MIGUEL – VILA FRANCA – FURNAS
Mic dejun. Excursie opţională de o zi la Furnas cu dejun inclus. Veţi pleca spre Furnas, o zonă bogată în izvoare minerale, cu ape fierbinţi şi reci, poziţionată în imediata apropiere a trei vulcani activi. În trecut localnicii evitau să păşească prin aceasta zona, deoarece din cauza aburilor care ieşeau din pământ şi a anumitor locuri în care suprafaţa pământului era foarte fierbinte, credeau că aici se afla anumite energii negative sau că ar fi un portal spre infern. Între timp, regiunea s-a populat, devenind probabil cel mai important obiectiv turistic din insulele Azore după atractia principala, cea a “vânătoarii” de balene. Pe traseu veţi face o scurtă oprire în Vila Franca, prima capitală a insulei, care a fost mutata după ce un cutremur a distrus oraşul în anul 1522. Turul continuă cu vizitarea fabricii de ceai a celei mai vechi companii de ceai din Europa, Gorreana, recunoscută pe plan internaţional pentru ceaiurile sale „de clasă mondială”. Dejun „Cozido”, preparat în vase îngropate în pământul fierbinte al insulelor, cu băuturi incluse. În continuarea zilei veţi vizita Parcul Terra Nostra, amenajat încă din sec. al XVIII-lea, unde veţi avea şansa de a observa numeroase specii botanice din întreaga lume, copaci seculari, precum şi piscina naturală cu apă termală. Întoarcere la Ponta Delgada pentru cazare.


ZIUA 5 / 17.04.2017:  INSULA SAO MIGUEL – SETE CIDADES – PLANTAŢIILE DE ANANAS
Mic dejun. Excursie de o jumătate de zi la Sete Cidades, una dintre cele mai renumite zone din Insulele Azore. Ne vom opri la Vista do Rei, punct de belvedere, pentru a admira priveliştea asupra celui mai mare lac din Insulele Azore, situat într-un imens crater vulcanic, care este de fapt format din două lacuri: Lacul Albastru şi Lacul Verde. Vom explora în continuarea zilei alte minunăţii ale zonei cum ar fi lacul ascuns Santiago şi punctul de belvedere Pico do Carvao, care ne va oferi o vedere panoramică asupra centrului şi coastelor nordice şi sudice ale insulei. Timp liber pentru dejun. Vom vizita apoi plantaţiile de ananas şi vom degusta aromatul lichior de ananas din această zonă. Întoarcere la Ponta Delgada pentru cazare.


ZIUA 6 / 18.04.2017:  INSULA SAO MIGUEL
Mic dejun. Timp liber pentru cumpărături şi vizite opţionale.Cazare Ponta Delagada.


ZIUA 7 / 19.04.2017:  INSULA SAO MIGUEL
Mic dejun. Timp liber pentru cumpărături şi vizite opţionale.Cazare Ponta Delagada.


ZIUA 8 / 20.04.2017:  INSULA SAO MIGUEL – LISABONA – BUCUREŞTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Lisabona cu compania Sata Internaţional S4 320 (07:40 / 08:25). Sosire la Lisabona, unde, însoţiţi de ghidul local, vom face un tur panoramic al oraşului, care include vizitarea cartierului istoric Belem, puternic legat de descoperirile maritime portugheze, cu frumoasele monumente istorice din sec. XV – XVI, o scurtă oprire la celebrul Torre de Belem, o bijuterie a artei manueline, monument intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO şi vizitarea Mănăstirii Dos Jeronimos, inclusă şi ea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, construită în stil manuelin în anul 1502, unde se află mormintele lui Vasco da Gama şi Luis de Camoes, marele poet portughez. În continuarea turului vom admira zona centrală a oraşului cu Bulevardul Avenida da Liberdade şi Piaţa Marques de Pombal. Întoarcere la aeroport pentru zborul companiei Lufthansa LH 1169 spre Frankfurt (15:45 / 19:45) şi mai departe cu zborul companiei Lufthansa LH 1422  spre Bucureşti  (20:35 / 23.50).

 

TARIF: 890 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 240 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se majorează cu 50 euro/pers.)

 

Servicii incluse :
- transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Frankfurt  – Lisabona şi Lisabona – Frankfurt – Bucureşti, cu zborurile companiei Lufthansa
- transport cu avionul pe rutele interne: Lisabona –  Insula Sao Miguel – Lisabona, cu zborurile companiei Sata Internaţional
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 7 nopţi cazare cu mic dejun în Ponta Delagada în hotel de 3*
- excursie de o jumătate de zi la Lagoa do Fogo cu ghid local
- excursie de o jumătate de zi la la Sete Cidades cu ghid local
- tururile şi transferurile menţionate în program
- intrările la obiectivele din program, unde nu este menţionat altfel
- ½ zi tur panoramic Ponta Delgada – Insula Sao Miguel, cu ghid local
- conducător român de grup


Servicii neincluse :
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 260 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de compania aeriană, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oraş (unde se percep) se achită la recepţia hotelurilor
- bacşişuri: 20 euro/pers. pentru şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- excursiile opţionale, care se rezervă şi se achita din ţară, tarifele acestora fiind valabile pentru un grup de 25 persoane. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali:
- 1 zi excursie Furnas – Insula Sao Miguel cu dejun “Cozido” şi băuturi incluse: aprox. 65 euro/pers.
- asigurarea medicală si storno (agenţia recomanda încheierea unei asigurări storno)

 

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei sau carte de identitate valabilă
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti 

Cod oferta 12Rrezervare